Kaapstad International Airport

Kaapstad (Cape Town) International Airport (IATA afkorting: CPT) is de op een na grootste luchthaven van Afrika, en herhaaldelijk ook door Skytrax tot de beste gekozen waar het gaat om de kwaliteit die het de gebruikers biedt. In 2010 maakten ruim 14 miljoen mensen gebruik van Kaapstad International Airport. Het is daarmee een vrij kleine luchthaven. De vliegroute van Kaapstad naar Johannesburg behoort tot de 5 drukste ter wereld.

De luchthaven is een thuisbasis van South Africa Airways. Er is een klein netwerk op binnenlandse bestemmingen en bestemmingen in de omgeving van Zuid Afrika. Er zijn tevens circa 10 intercontinentale bestemmingen. De KLM vliegt dagelijks tussen Amsterdam en Kaapstad. De terminals zijn onderverdeeld in binnenlandse aankomst en vertrekhallen. Alle terminals zijn te voet goed bereikbaar.

Vliegen naar Kaapstad

Voor vliegtickets naar Cape Town International Airport raden wij u Worldticketcenter.nl en CheapTickets.nl aan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Terminal vliegveld Kaapstad International AirportFeiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Kaapstad: 9699 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 11 uur en 30 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: een uur later (GMT +2)
  • Kaapstad International Airport ligt 20 kilometer ten oosten van het centrum van Kaapstad.

Van en naar de luchthaven

Trein

Er rijdt geen trein tussen Kaapstad International Airport en het centrum van Kaapstad.

Autohuur Kaapstad

Autohuur KaapstadDe volgende verhuurders bevinden zich bij Cape Town international Airport: Avis, Budget, Europcar, Hertz, Imperial, National Alamo, Tempest en Dollar Thrifty. U vindt de balies in de Domestic en de International Arrivals terminals. Vergelijk en huur uw auto op EasyTerra.

Bus

De bussen van MyCiti Rapid Transit rijden elke 15 minuten van de luchthaven naar de Civic Center aan de Hertzog Boulevard in het centrum van de stad, tussen 4:20uur en 22:00uur. Voor 6:00uur en na 21:00uur rijdt de bus elk half uur. Op het Civic Center kan worden overgestapt op de MyCiti Inner City Loop Service. Deze bus biedt. De rit van de luchthaven naar de stad duurt ongeveer een half uur en kost 50 ZAR.

Taxi en minibus (shuttle)

De taxi’s rijden op de meter. Het kost voor 1 à 2 personen circa 270 ZAR voor een rit naar het centrum, en 50 ZAR voor elke extra passagier. Bestemmingen als Waterfront, Greenpoint Sea Point en Camps Bay kosten 20 tot 80 ZAR meer. In de vroege en late uren van de dag geldt vaak een toeslag van 50 ZAR en tussen 1:00uur en 5:00uur geldt een toeslag van 100 ZAR. Alleen de taxi’s van Touch-Down zijn geautoriseerd om op de luchthaven te werken.

Adresgegevens

Cape Town International Airport
7525 Zuid-Afrika