Vliegvelden in Duitsland

Vliegvelden DuitslandDuitse vliegvelden op AirportCheck:

Duitsland is het grootste land van Europa. De luchthaven bij het Frankfurt – het financiële centrum van het land – is een van de 10 grootste airports in de wereld. Bij de hoofdstad Berlijn waren traditioneel drie kleine internationale luchthavens. Daar zijn er nu nog twee van over, Berlijn Tegel Airport en Berlijn Schönefeld Airport. Eind 2018 zullen ze beide sluiten, en opgaan in de nieuwe luchthaven Berlijn Brandenburg International Airport, welke nu naast Schönefeld gebouwd wordt. Na de opening zal de luchtvaart in Berlijn flink groeien. Mocht u met de auto naar Duitsland gaan zorg er dan voor dat u een Milieusticker heeft. Zo voorkom je boetes.

Luchtvaart in Duitsland

Duitsland is een gedecentraliseerd land, met overal grote en belangrijke steden. Veel van deze steden hebben hun eigen luchthaven, en goede binnenlandse en internationale routenetwerken. De belangrijkste luchthavens van Duitsland zijn die van Frankfurt, München, Düsseldorf, Berlijn Tegel, Hamburg en Stuttgart. Veel Nederlanders maken bovendien gebruik van de kleine luchthaven van Weeze, vlak over de grens bij Nijmegen, waar Ryanair een basis heeft. Düsseldorf is ook populair bij Nederlanders, vanwege de concurrerende prijzen van bijvoorbeeld Air Berlin.

Tickets boeken naar Duitsland doe je met CheapTickets.nl. Hier kun je de goedkoopste vliegtickets vergelijken.

De nationale luchtvaartmaatschappij is Lufthansa, en zij heeft op Frankfurt haar belangrijkste basis. In de laatste jaren wordt de luchthaven van München opgebouwd als tweede grote hub van Lufthansa en de Star Alliance in Europa.