Europese vliegvelden

Europa heeft veel grote vliegvelden, de meeste grote steden hebben wel een eigen luchthaven. Vaak zijn er kleinere vliegvelden waar lowbudget-maatschappijen op vliegen.  Londen is het grootste luchtvaartknooppunt en heeft sinds 2012 maar liefst 6 vliegvelden.

Londen, Parijs, Frankfurt en Amsterdam zijn de traditionele grote ‘hubs’ op het Europese continent. Deze luchthavens zijn al gauw drie keer zo groot als die van de meeste hoofdsteden omdat de grote luchtvaartallianties hier de passagiersstromen doen samen komen zodat ze kunnen overstappen op intercontinentale vluchten. De KLM is een van de eerste maatschappijen in de wereld die dit verdienmodel heeft uitgerold, en daarom speelt Schiphol vandaag de dag nog een belangrijke rol in het Europese en mondiale vliegverkeer, ondanks de afwezigheid van een binnenlandse markt. Bekijk anders ook de top30 Europese vliegvelden.

Vliegen in Europa

Voor vliegtickets naar alle vliegvelden in Europa gaat u natuurlijk naar Worldticketcenter.nl of CheapTickets.nl. Hier vindt u altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

De Europese luchthavens zijn vrijwel allemaal modern en hebben goede verbindingen met het openbaar vervoer. Er kunnen echter grote prijsverschillen bestaan tussen de Airport Express trein of de lokale trein, en tussen de toeristenbus en de stadsbus. Dit staat zo goed mogelijk uitgeschreven voor alle vliegvelden die wij op AirportCheck hebben. Bekijk bij elk vliegveld op de kaart van google maps de exacte locatie van het vliegveld. We hebben de Europese vliegvelden op land gesorteerd.

Europese vliegvelden op AirportCheck:

België
Denemarken
Duitsland
Finland
Frankrijk
Groot-Brittannië
Hongarije
Ierland
Italië
Nederland
Noorwegen
Oostenrijk
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Spanje
Tjechië
Turkije
Zweden
Zwitserland