Charleroi Airport (Brussels South)

Charleroi Airport (IATA afkorting: CRL), ook bekend als Brussels South Charleroi Airport, is de grootste regionale luchthaven van de Benelux en een belangrijke basis voor diverse lowbudget maatschappijen zoals Ryanair. Er maakten in 2014 meer dan 6,4 miljoen passagiers gebruik van de luchthaven. Dit is een stuk meer dan de ontwerpcapaciteit toelaat.

Hoewel de luchthaven dichtbij Charleroi ligt, wordt het ook beschouwd als de tweede luchthaven van Brussel. Er zijn goede verbindingen met de Belgische hoofdstad voor de aankomende toeristen. Het andere vliegveld in Brussel is Brussels Airport.

Vele Belgen en Nederlanders weten Charleroi Airport te vinden vanwege de (zeer) voordelige vliegtickets naar inmiddels meer dan 80 Europese bestemmingen. Behalve door Ryanair, wordt er hier veel gevlogen door Jetairfly en Wizz Air. Boek het voordeligst met CheapTickets.nl.

De terminal dateert voor het grootste gedeelte uit 2008, en is van alle gemakken voorzien. Volgens Skytrax is Charleroi Brussels South Airport de op een na beste low-cost airport van Europa.

Ryanair Brussel Charleroi vliegveld

Feiten:

  • Afstand naar Brussel vanaf Amsterdam: 174 kilometer.
  • Tijdsverschil met Nederland: geen (GMT +1)
  • Brussels South Charleroi Airport ligt 46 kilometer ten zuiden van het historisch centrum van Brussel.

Van en naar de luchthaven

Parkeren op Brussels South Charleroi Airport

Bij het vliegveld zijn diverse mogelijkheden om uw auto te parkeren. Er zijn verschillende tarieven voor de diverse opties, Express Parking, voor zeer kort parkeren, Airport Parking voor korte duur en Long Term Parking en Lockparking voor de lange duur.

De Long Parking is de voordeligste optie. Het kost hier 18 Euro voor 1 dag, 64 Euro voor 4 dagen, 83 Euro voor 8 dagen en dan 5 Euro voor elke extra dag.

Voor ophalende chauffeurs kost het 4 Euro per uur op de Express Parking om te parkeren.

Trein en bus van Nederland naar de luchthaven

Elke 46 minuten over het heel uur rijdt de Benelux InterCitytrein van Amsterdam, via Schiphol, Den Haag HS, Rotterdam, Dordrecht en Roosendaal naar Brussel-Zuid/Midi, en doet daar precies 3 uur over. De trein vertrekt van 5:46 uur tot 21:46 uur van Amsterdam Centraal. U kunt een kaartje op internet boeken, of kopen bij een kaartjesautomaat op elke NS station. Raadpleeg voor actuele informatie of reistijd vanaf een ander station altijd de website van de NS.
Op het Zuid/Midi station neemt u de shuttle bus naar Charleroi Airport. Deze vertrekt bij de Frankrijkstraat/Rue de France, aan de westzijde van het station. De bus pendelt twee keer per uur op deze route en kost 13 Euro voor een enkele reis en 22 Euro voor een retour.

Trein en bus via Charleroi naar Brussel

De TEC regionale busdienst lijn A rijdt zeer frequent tussen het vliegveld en het station Charleroi Zuid. Deze rit duurt 20 minuten en kost 3 Euro. Voor 11,70 Euro heeft een combinatiekaartje voor deze bus en de trein van/naar Brussel vanuit Charleroi Zuid.

Taxi

Er zijn voldoende taxi’s bij het Zuid/Midi station in Brussel, en ook op de luchthaven van Charleroi. Als u het traject met de taxi wilt afleggen dan kost dat 90 Euro.

Autoverhuur Charleroi Airport

Autohuur Charleroi AirportOp de luchthaven van Charleroi is het gemakkelijk om een huurauto op te halen. Grote namen als Avis, Hertz, en Europcar bieden hier hun diensten aan. Vergelijk de aanbieders bij EasyTerra waar u ook kunt reserveren.

Adresgegevens

Charleroi International Airport
Rue d’Heppignies
6043 Ransart
België