Vliegveld Rome Fiumicino Airport

Het Vliegveld Rome Fiumicino Airport (IATA afkorting: FMC) is de belangrijkste van de twee luchthavens van Rome, en heet officieel wel Leopnardo da Vinci Airport. Met ruim 36 miljoen passagiers in 2010 is het een van de drukkere Europese luchthavens.

Alitalia (partner binnen Skyteam) is Italië’s nationale luchtvaarmaatschappij. Ze gebruikt Rome Fiumicino Airport als hub en vliegt dagelijks naar Amsterdam en Brussel. Ook KLM en Easyjet vliegen tussen Amsterdam en Rome Airport. Transavia vliegt vanuit Rotterdam/The Hague Airport naar Rome en Brussels Airlines vanuit Brussel. De kleinere luchthaven Rome Ciampino Airport wordt door Ryanair gebruikt. Daar is een verbinding met Eindhoven Airport.

De luchthaven heeft 4 terminals, A, B en C + de satelliet terminal voor Amerikaanse maatschappijen. U kunt zich te voet of met de shuttlebus tussen de terminals begeven.

Vliegen naar vliegveld Rome

Voor een vliegticket naar Rome Fiumicino Airport (Leonardo da Vinci) raden wij u Worldticketcenter.nl en CheapTickets.nl aan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan dat u bij een luchtvaartmaatschappij of reisbureau boekt.

De vliegticket prijzen naar Rome fluctueren dagelijks,  vergelijk daarom de ticket prijzen naar Rome altijd via een vliegticket vergelijker zoals Tix.nl

Feiten over Rome Fiumicino Airport

Afstand van Amsterdam naar Rome: 1299 kilometer

Vliegtijd: ongeveer 2 uur en 30 minuten

Tijdsverschil met Nederland: geen (GMT +1)

Rome Fiumicino Airport ligt 35 kilometer ten zuidwesten van het historische centrum van Rome.

Vliegveld Rome Fiumicino Airport

Openbaar vervoer vliegveld Rome

Rome Fiumicino Airport heeft overdag goede verbindingen met het openbaar vervoer. ’s Nachts is het vliegveld van Rome met een bus te bereiken, maar kiezen veel mensen voor een taxi. De bus rijdt ’s nachts maar vier keer naar de stad.

Trein

Buiten de terminals bevindt zich het treinstation. Elk half uur vertrekt de Leonardo Express trein die non-stop naar het centraal station Termini rijdt. De reis duurt een half uur en is alleen overdag beschikbaar tussen 6:30 uur en 23:30 uur naar de stad, en 5:50 uur en 22:50 uur naar de luchthaven. Een enkele reis kost 14,- Euro. Zie voor actuele informatie www.trenitalia.com.

De lokale FR1 Metropolitana trein rijdt elke 15 minuten vanaf Rome Fiumicino, maar gaat niet naar de binnenstad. Op de haltes Ostiense, Tuscolana en Tiburtina kunt u overstappen op de metro naar het Termini station. De trein stopt eerst in de oude wijk Trastevere. U betaalt circa 8 Euro voor de trein en wat kleingeld voor de metro. Voor een plattegrond van de metro kijkt u op www.urbanrail.net.

De metro in Rome is berucht vanwege zakkenrollers, dit zijn vaak vrouwen met kinderen op de arm.

Bus

Tussen circa 5:35uur en 23:00uur kunt u ongeveer elk half uur een rechtstreekse bus nemen van het vliegveld van Rome naar het centraal station ‘ Termini’, gelegen in het hart van de oude stad en bij het enige metrokruispunt van Rome. De reis duurt 1 uur en kost 6 Euro voor een enkele reis en 11 Euro voor een retour.

Het busbedrijf heet Terravision, en heeft een loket in alle aankomsthallen. De bussen vertrekken bij Terminal 3.

Voor de reis terug naar de luchthaven neemt u de bus aan de oostzijde van het station Termini. De vertrektijden zijn van 4:40uur tot 21:50uur. Kijk voor actuele informatie, en om een kaartje te boeken op www.terravision.eu.

’s Nachts rijdt enkel de busdienst van Cotral. Er zijn 4 verbindingen per nacht naar Termini, tevens vice versa. De prijs is 5 Euro. Zie voor actuele informatie www.cotralspa.it.

Taxi

Een taxirit kost 40 Euro voor 2 personen en 10 Euro meer voor een extra passagier. Het is de gemakkelijkste manier om in Rome te komen van Rome Airport. Reken ’s nachts op wachttijden bij de taxistandplaats. Een fooi is ter discretie van de passagier. U hoeft de taxi niet in de aankomsthal te reserveren.

Autoverhuur Rome Fiumicino Airport

Autohuur Rome FiumicinoBij de luchthaven van Rome kunt u gemakkelijk een huurauto ophalen. De internationale merken Europcar, Hertz en Thrifty bieden hier hun diensten aan. Vergelijk de aanbieders bij EasyTerra waar u ook kunt reserveren.

Adresgegevens

Rome Leonardo da Vinci (Fiumicino) Airport
Via dell’Aeroporto di Fiumicino 320
P.O. Box 68
I-00050 Fiumicino
Italië

Meer over Vliegveld Rome:

Wikipedia pagina

Voordelige vliegtickets bekijken?

Gaat u binnenkort naar Rome? Bekijk direct via onderstaande module tegen welk lage tarief u vliegtickets kunt boeken.

De kaart van Rome