De Ierse nationale vliegtuigmaatschappij staat op het punt om ingelijfd te worden door IAG, het moederbedrijf van British Airways, Vueling en Iberia. Tot nu toe heeft de Ierse regering nog 25% van de aandelen, de Ierse regering zal dus moeten instemmen met het overnamebod. De Ierse regering wil echter garanties hebben dat de slots op Londen Heathrow niet weggegeven worden.

De regering vreest vooral voor een verlies van werkgelegenheid aangezien de slots op Heathrow heel duur zijn. Ze vrezen dat de slots weggegeven worden aan British Airways, het paradepaartje van IAG. De slots op Heathrow zorgen nu voor een dagelijkse verbinding tussen Heathrow en Dublin, en ze zijn dan ook de kers op de taart voor de Ierse vliegtuigmaatschappij. Ryanair is ook een grote aandeelhouder van Aer Lingus. Toch is de Ierse prijsvechter bereid om het aandeel te verkopen. Ryanair wilde Aer Lingus ooit inlijven, dit werd tegengehouden door de Europese mededingingsautoriteit.

In 2007 is Aer Lingus uit de Oneworld alliantie gestapt. Dit is de alliantie van ook British Airways en Iberia. Mochten de aandeelhouders het bod accepteren, dan is de kans groot dat Aer Lingus weer terugkeert in de Oneworld alliantie.