De Britse luchtvaartmaatschappij Flybe gaat weer vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar het Engelse Liverpool vliegen. Na drie jaar afwezigheid zit Liverpool dan weer in het netwerk van Schiphol. Het gaat nog wel bijna een half jaar duren; vanaf 7 september 2015 kun je vanaf Schiphol voor €34 (enkele reis) vliegen naar Liverpool John Lennon Airport. Het was de KLM die de route in 2012 als laatste in het netwerk had zitten.

flybe dash8 q400Volgens Paul Simmons, de CCO van Flybe, maakt Flybe het mogelijk voor klanten in Liverpool om via Amsterdam overal ter wereld te zijn. Andersom kan de rest van de wereld via Amsterdam naar Liverpool reizen. Maar liefst drie keer per dag zullen vliegtuigen van Flybe het hele jaar door tussen Amsterdam en Liverpool vliegen. Flybe vliegt vooral met Embraer 175’s, Embraer 195’s en Dash 8 Q400’s (afbeelding hiernaast). Op de nieuwe route naar Liverpool zal Flybe een Dash8 Q400 met 78 stoelen gebruiken.

Flybe vliegt nu al dagelijks vanaf Schiphol op Exeter, Manchester, Birmingham, East Midlands en Southampton. Flybe wordt op Amsterdam Schiphol Airport afgehandeld door Swissport.