Air France gaat misschien 3 bases in Frankrijk sluiten. Het gaat om de bases op Toulouse, Marseille en Nice Airport. Als de vakbonden niet akkoord gaan met een capaciteitsvermindering, zal de Franse nationale vliegtuigmaatschappij de basissen verlaten.

air france vliegtuigDat heeft Air Transport World gemeld, en hierna ook upinthesky.nl. Het personeel zou naar Parijs verplaatst moeten worden. De vakbonden weigeren vooralsnog om de handtekening onder het voorstel van Air France te zetten. Misschien neemt de regionale carrier HOP! de routes over. Dit is nog niet duidelijk. Air France probeert wel meer routes bij de regionale versie van Air France onder te brengen. Hier vliegt goedkoper personeel, wat hard nodig is in de strijd tegen de prijsvechters zoals EasyJet en Ryanair.

Wellicht neemt Transavia France de routes wel over. Misschien niet direct, maar dan wel in de toekomst. Transavia is zeker in Frankrijk sterk aan het uitbreiden.