Eindhoven Airport is qua vliegveld de snelste groeier van Nederland. In het tweede kwartaal noteerde de luchthaven uit het zuiden van ons land een groei van maar liefst 9% ten opzichte van het tweede kwartaal van 2014. Een flinke opsteker voor Eindhoven Airport, die nu de nummer twee van ons land is.

Andere Nederlandse vliegvelden

Een andere sterke groeier was Schiphol Airport, met een plus van 6,1%. Toch is het aantal passagiers op Schiphol Airport nog vele malen groter dan dat van Eindhoven Airport; waar Eindhoven Airport 1,3 miljoen mensen vervoerde in de maanden april, mei en juni, kwam Schiphol tot 15,5 miljoen passagiers. Andere groeiers waren Rotterdam the Hague Airport (plus 5,9%) en Groningen Eelde Airport (ook plus 5,9%). Maastricht-Aachen Airport kromp met 11,5%.

Intercontinentale vluchten vanaf Eindhoven

Eindhoven Airport was niet alleen een groeier wat betreft Europese vluchten. Ook als het gaat om intercontinentale bestemmingen (Jetairfly vliegt bijvoorbeeld naar Nador in Marokko, Corendon en Transavia vliegen beide naar Turkse bestemmingen) noteerde de luchthaven een mooie groei: van 17,8 duizend naar 28,2 duizend in het tweede kwartaal van 2015.

Al met al kunnen de Nederlandse vliegvelden, op uitzondering van Maastricht, spreken van een mooie groei in het aantal passagiers.