De grootste luchthaven van het Verenigd Koninkrijk, Heathrow Airport, heeft plannen bekendgemaakt om uit te breiden. De ambitie is er namelijk om een derde landingsbaan te maken. Ook zorgt die situatie ervoor dat het vliegveld direct verbeteringen op andere gebieden gaan uitvoeren. Zo komen er nieuwe satellietterminals tussen de East Terminal en West Terminal. Verder komen er kantorenparken en hotels. Bovendien wordt er meer vrachtcapaciteit gecreëerd en zal het traffic management system op de luchthaven geüpdatet worden.

De nieuwe baan van ruim 3200 meter zal ervoor zorgen dat Heathrow in het komende jaar kan groeien tot 740 duizend vliegtuigbewegingen per jaar. Volgens woordvoerders zou dat een stap in de goede richting zijn om tot 2040 concurrerend te blijven voor andere luchthavens in Europa.

Tegenstanders van deze nieuwe plannen zijn er ook. Zo zijn milieuactivisten en politici tegen de uitbreiding met een extra landingsbaan. London Gatwick, de tweede grootste luchthaven van Londen, zou ook plannen maken om een nieuwe baan te maken. En ook Londen City, het vliegveld in de stad Londen zelf, zou willen uitbreiden. Heathrow zou met deze uitbreiding dus een goede stap zetten om concurrerend te blijven en mee te blijven spelen in de groep van wereldleiders.