President Donald Trump heeft laten onderzoeken welk papierwerk komt kijken bij het hernoemen van een vliegveld naar hem. Dat meldt de Amerikaanse opiniewebsite the Daily Beast. Een republikeinse bestuurder heeft Palm Beach International Airport in Florida kandidaat gesteld. Dat vliegveld verwerkte bijna 7 miljoen passagiers in 2019 en wordt ook wel eens gebruikt door Air Force One.

Trump Airport; witte huis wil het niet bevestigen

Trump heeft volgens twee bronnen gevraagd hoe hij een vliegveld naar zichzelf kan vernoemen. Hij speelt volgens the Daily Beast al sinds 2018 met dit idee. Hij zal het witte huis met tegenzin in januari 2021 moeten verlaten en denkt al na over een nalatenschap. Het witte huis wilde de geruchten niet bevestigen.  “We gaan niet in op privégesprekken”, zei een woordvoerder tegen de Miami Herald. 

Vliegvelden vernoemen naar presidenten

Het hernoemen van vliegvelden naar presidenten gebeurt wel vaker. Er zijn talloze voorbeelden over de hele wereld, denk aan Parijs Charles de Gaulle Airport, hernoemd naar de Franse president Charles de Gaulle. Ook in Azië gebeurt het wel eens, denk aan Soekarno–Hatta International Airport. Dit vliegveld is vernoemd naar de eerste president en vice president van Indonesië. In Amerika gebeurt het nog vaker; John F. Kennedy Airport in New York en Ronald Reagan Washington Airport. En Donald J Trump Airport in Florida? Wellicht zijn we er over een paar jaar wel aan gewend!