Wat zijn in de maand april 2024 de drukste vliegvelden van Europa? Hieronder een lijstje. We vinden Schiphol terug op plek 4, nog net boven Madrid Barajas Airport.

  1. Londen Heathrow Airport: 6,7 miljoen passagiers
  2. Istanbul Airport: 6,6 miljoen passagiers
  3. Parijs Charles de Gaulle Airport: 5,8 miljoen passagiers
  4. Amsterdam Schiphol Airport: 5,5 miljoen passagiers
  5. Madrid Barajas Airport: 5,4 miljoen passagiers.

Je ziet dat Schiphol op plek 4 niet meer in de top 3 staat, wat in 2019 (het jaar voor corona) nog wel het geval was. Dat komt door de stormachtige groei van Istanbul. Wel staat Amsterdam nog boven Madrid Barajas, althans in de maand april. Het is nog te zien wat er in het hele kalenderjaar 2024 gaat gebeuren, de kans bestaat dat Amsterdam niet meer in de top 3 van de grootste vliegvelden van Europa staat. Dit komt uiteraard door de discutabele focus op krimp.

De krimp zal ervoor zorgen dat andere vliegvelden in Europa de reizigers overnemen van Schiphol. Niet alleen de reizigers, maar dus ook de geluidsoverlast en de CO2 uitstoot. Als we er in Nederland maar geen last van hebben…