Voordat je op reis gaat is het makkelijk dat je een goede koffer hebt. Zo kun je de spullen die je wilt meenemen makkelijk vervoeren. Er zijn diverse soorten koffers te kopen. Je hebt verschillen qua hardheid, kleuren en afmetingen. Qua hardheid kun je kiezen tussen harde koffers en zachte koffers. Onder harde koffers verstaan we koffers die tegen een stootje kunnen. Met dit soort koffers kun je gemakkelijker breekbare producten vervoeren. Het nadeel van harde koffers, ten opzichte van zachte koffers, is dat ze iets zwaarder zijn. Dan kun je natuurlijk weer minder spullen meenemen in je koffer. Zachte koffers zijn flexibel en bieden veel ruimte. Nadelen zijn dat je hier het best geen breekbare goederen mee vervoert en de meeste zachte koffers zijn niet waterdicht.Bij het koffer kopen moet je dus even bij jezelf afvragen of je vaak dure spullen vervoerd.

Koffer kopen? Kijk naar het materiaal!

Welke koffer je kiest hangt vooral af van de reis die je maakt. Naast koffers kun je ook kijken naar weekendtassen, laptoptassen, schoudertassen of reistassen. Ga je een koffer kopen? Kijk dan ook naar het materiaal van de koffer. Zo heb je voor harde koffers de volgende materialen: aluminium, ABS, polypropyleen en polycarbonaat. Voor zachte koffers kun je kijken naar nylon en polyester. Eventueel kun je ook nog een aantal accessoires kopen zoals een slot, zodat je je bagage kunt afsluiten.

Kijk ook naar de maximale afmetingen

Bij het kopen van een koffer is het ook handig om te kijken naar de afmetingen van de koffer. Dit is vooral handig wanneer je op reis gaat met het vliegtuig. Je bagage wordt altijd gecontroleerd en wanneer de afmetingen van de koffer(s) niet juist zijn, moet je vaak extra geld bijbetalen. Bij sommige vliegmaatschappijen moet je dan flink bijbetalen en dan kan het gaan om vele tientallen euro’s. Als je je reis al hebt geboekt en nog geen koffer hebt gekocht, kun je voor de toegestane afmetingen het best op de website van de vliegmaatschappij kijken. Vrijwel alle vliegmaatschappijen hebben een maximum voor wat betreft de afmetingen van koffers. Er dient hierbij wel een onderscheid gemaakt te worden tussen handbagage en ruimbagage. De regels voor handbagage zijn vaak veel strenger.

Er zijn vliegmaatschappijen waar het gewicht van de koffer ook belangrijk is. Vooraf kun je daarom je koffer het best wegen. Als je koffer zwaarder is dan een bepaalde hoeveelheid moet je extra geld betalen. Er zijn maatschappijen die niet moeilijk doen over het gewicht van de koffer. Een voorbeeld van zo’n maatschappij is het Nederlandse TUI. Dit is één van de weinige maatschappijen waarbij het gewicht van de koffer geen rol speelt, maar bij TUI gelden er wel maximum afmetingen voor de koffer.