Vloeistoffen in handbagage

Hoeveel vloeistof mag ik in mee in mijn handbagage?

U mag één plastic zakje van 1 liter (verkrijgbaar op uw luchthaven) vullen met verpakkingen van maximaal 100 mililiter per stuk. U mag één 1 liter zak per persoon bij u hebben in uw handbagage tijdens de reis. Lees hieronder verder voor alle voorwaarden met betrekking tot vloeistoffen in de handbagage.

Vloeistoffen

Als u bijvoorbeeld uw eigen shampoo, lenzenvloeistof of scheerschuim mee wilt nemen zijn daar regels aan verbonden.  Vloeistoffen en gels kunnen enkel mee in uw handbagage onder dezevoorwaarden:

  • Vloeistoffen en gels zitten in verpakkingen van maximaal 100 ml
  • Verpakte vloeistoffen en gels zitten in één doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje van maximaal één liter
  • Elk persoon reist met maximaal één plastic éénliterzakje
  • Medicijnen en babyvoeding zijn toegestaan mits aantoonbaar is dat ze nodig zijn tijdens de reis.

Dit geldt voor alle passagiers die vertrekken, of overstappen op een luchthaven binnen de Europese Unie.

Als u vloeistoffen mee wilt nemen maar niet nodig hebt aan boord, dan adviseren wij deze ten alle tijden in uw ruimbagage te stoppen voordat u incheckt.

Speciale voorwaarden voor vloeistoffen die gekocht zijn op de luchthaven

  • De vloeistoffen zijn door de taxfree winkel of aan boord voor u verpakt en verzegeld. Het zegel is één dag geldig. U mag het zegel niet verwijderen tot u op uw eindbestemming bent aangekomen
  • De vloeistoffen zijn aantoonbaar op de dag van de vliegreis gekocht

Voorwaarden buiten de Europese Unie

  • Vloeibare artikelen die taxfree zijn gekocht op een luchthaven buiten de Europese Unie worden  op Amsterdam Airport Schiphol in beslag genomen. Zelfs als deze verzegeld zijn. Dit geldt ook voor aankopen die u aan boord van een niet-Europese luchtvaartmaatschappij heeft gedaan.
  • Verzegelde vloeibare artikelen vanuit de Verenigde Staten, Canada en Maleisië mogen via Amsterdam Airport Schiphol meegenomen worden op de volgende vlucht. Dit geldt niet wanneer u doorvliegt naar de Verenigde Staten.
  • Als u overstapt in Amerika of Canada dan wordt geadviseerd om taxfree gekochte vloeistoffen, of spuitbussen na de douanecontrole in uw ingecheckte bagage te vervoeren.

Vliegt u vanuit Amsterdam en stapt u over in Australië?

U mag in Australië geen vloeistoffen, gels of spuitbussen in uw handbagage meenemen die u buiten Australië heeft gekocht. Meer informatie of handbagage en Samsonite koffers is te vinden op stoerekoffers.nl.

>  Terug naar de homepage