Dit artikel is gemaakt in 2012.

De luchthaven Schiphol heeft Londen Heathrow met stip bovenaan staan in de top 5 van populairste bestemmingen. Wat Londen een populaire bestemming maakt is dat deze metropool voor bijna iedereen iets te bieden heeft. Wie graag een museum of een galerie bezoekt kan hier z’n hart ophalen. ‘Must see’ bezienswaardigheden zijn de beroemde Tower Bridge, het koninklijke Buckingham Palace en de Big Ben. Fashionista’s zullen zich meteen thuis voelen in de warenhuizen en enorme keur aan winkels.

Zonliefhebbers zullen wellicht een zuidelijkere bestemming kiezen, na Londen is Barcelona El Prat de populairste bestemming. Veel Nederlanders genieten hier van de warme zonnestralen en op hetzelfde moment van een bruisende stad. Barcelona is een genot om naar te kijken, met de nalatenschap van Antoni Gaudí en zijn prachtige bouwwerken. Zijn meest beroemde (en onvoltooide) werk is de kathedraal Sagrada Familia, die vele bezoekers trekt. voor een siësta kan men terecht in het enorme stadspark Montjuïc of op het strand. Ook kun je hier heen met het hele gezin of familie.

De stad van de liefde, Parijs! De l’Arc de Triomphe, de Notre Dame, Les Champs-Elysées en het paleis van Versailles zijn absolute hoogtepunten. En niet te vergeten de wereldberoemde Eiffeltoren. Naast de toonaangevende restaurants en het bruisende uitgaansleven wordt de stad ook in verband gebracht met de opera. Vele wereldpremières komen tot leven in het indrukwekkende Opéra Garnier. Charles de Gaulle Airport is natuurlijk ook de belangrijkste hub van KLM-partner Air France.

Rome is nummer vier, en dan wel Rome Fiumicino Airport in Italië. De stad van de paus, de stad van het Colosseum en andere oud Romeinse schatten. Met Alitalia, KLM, Easyjet en Vueling kun je vliegen naar deze stad in centraal Italië. Ruim 36 miljoen passagiers heeft Rome Fiumicino Airport per jaar, het is daarmee een van de grotere vliegvelden in Europa. Schiphol is natuurlijk nog steeds groter.

De noordelijker gelegen stad Kopenhagen is de vijfde populairste bestemming. Wat deze historische stad met zijn vele gebouwen aantrekkelijk maakt voor Nederlanders is de veelzijdigheid en de grootte van de stad. Kopenhagen is niet heel groot, dit maakt dat bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar zitten. De shopliefhebber begeeft zich naar Europa’s langste winkelstraat: de Strøget. Bezoek ook de beroemde Kleine Zeemeermin via Kopenhagen Airport.

Nog steeds brengen veel Nederlanders graag een bezoek aan onze oosterburen. Binnen een uur is Frankfurt am Main (ook wel ‘Mainhattan’ genoemd) te bereiken vanaf Schiphol. Het was vroeger de derde meest populaire bestemming, tegenwoordig is het nummer 9. De stad staat vooral bekend als het financiële centrum van Duitsland. Echter heeft deze stad ook een historisch centrum dat geheel gerenoveerd is en een bezoek zeker waard. Frankfurt herbergt daarnaast de beroemde “Museumufer” met in totaal 14 musea gelegen aan beide kanten van de Main. Frankfurt Airport.