Corendon Airlines (IATA: CAI) is een relatief jonge lage-kosten vliegtuigmaatschappij uit Turkije, met een basis in Nederland. Opgericht in 2005 biedt het vluchten aan vanaf België, Duitsland en Nederland. De vliegtuigmaatschappij heeft sinds 2011 ook een Nederlandse dochter: Corendon Dutch Airlines (IATA: CND). De twee maatschappijen vervoeren samen zo’n 2,5 miljoen mensen per jaar naar de vakantiebestemming. Corendon Airlines heeft een relatief groot marktaandeel als het gaat om reizen naar Turkije, Marokko, Cyprus, Macedonië en Bulgarije. Je boekt bij Corendon Airlines niet alleen je vliegticket. Corendon biedt ook pakketreizen aan waar het vliegticket bij in zit.

De ‘hub’ van Corendon is behalve Antalya Airport ook Amsterdam Schiphol Airport.

Vloot en logo Corendon Airlines

Corendon Airlines (CAI) heeft een vloot van 12 vliegtuigen. Het zijn tien Boeing 737-800’s en een Boeing 737-300. Tevens leased Corendon Airlines in het zomerseizoen een Airbus A320. Corendon Dutch Airlines heeft een vloot van 3 Boeing 737-800’s, in het zomerseizoen huren ze vaak nog meer Boeing 737-800’s in (in de zomer van 2014 twee extra).

Het oude logo van Corendon Airlines is hierboven weergegeven. Sinds 2015 heeft de vliegtuigmaatschappij echter een nieuw logo. Dit nieuwe logo staat hiernaast weergegeven op de staart van het vliegtuig. Het bedrijf heeft tevens een nieuwe slogan: altijd de beste vakantiedeals.

Corendon: Ruimbagage en handbagage afmetingen / prijs

Ruimbagage
Net als bij elke vliegtuigmaatschappij, is er wat betreft handbagage ook bij Corendon een maximum. Bij vertrek vanaf Belgische en Duitse luchthavens mag je tot 20 kilogram ruimbagage gratis meenemen. Vanaf Nederlandse luchthavens zul je helaas moeten betalen. Online bijboeken is voordeliger dan op de luchthaven! Online bijboeken kan bij Corendon tot 5 uur voor vertrek. Je kunt overigens gratis tot 7 kilogram aan handbagage meenemen.

Handbagage
Iedereen mag een stuk handbagage gratis meenemen. Dit mag niet zwaarder zijn dan 7 kilogram. De maximale afmetingen van de handbagage bij Corendon zijn 55 x 35 x 25 centimeter. Een accessoire is niet toegestaan, alles moet dus in het ene stuk handbagage passen (ook laptops, handtassen).