Dar es Salaam Airport (IATA afkorting: DAR), of eigenlijk Julius Nyerere International Airport, is een vliegveld bij de hoofdstad van Tanzania. Ruim 2,47 miljoen passagiers maakten in 2019 gebruik van Dar es Salaam Airport. Er is een vlucht van KLM vanaf Amsterdam Schiphol Airport met een tussenstop in Kilimanjaro Airport of in Zanzibar Airport. De vluchten worden meestal uitgevoerd met een Boeing 787 Dreamliner, soms met een Airbus A330. Verder vliegt ook Swiss Air Lines vanaf Zürich met een tussenstop in Nairobi.

Er zijn 3 terminals, terminal 1, 2 en 3. De terminals staan ver van elkaar vandaan. Terminal 1 wordt vooral gebruikt voor korte afstandsvluchten (Coastal Aviation naar Zanzibar bijvoorbeeld). Terminal 2 wordt op dit moment gerenoveerd en in augustus 2019 werd de nieuwe terminal 3 geopend (zie afbeelding). Alle terminals bieden gratis WiFi aan. Ook verkeer naar vliegveld Dar es Salaam is getroffen geweest door de coronacrisis dus de cijfers van 2020 en 2021 zullen minder goed uitpakken.

Waarom naar Tanzania?

Boek tickets naar Tanzania via Tix.nl. Tanzania staat bekend om de schitterende safari’s die je kunt maken in de Serengeti. Ook staat de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro, in Tanzania; vlakbij Arusha. Met KLM kun je rechtstreeks naar het vliegveld aan de voet van de berg vliegen. Tenslotte staat het eiland Zanzibar bekend om de prachtige witte stranden en het goede kitesurfen.

Feiten Dar es Salaam Airport

  • Afstand van Amsterdam naar Dar es Salaam: 7352 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 10 uur en 30 minuten met een tussenstop van 1 uur.
  • Tijdsverschil met Nederland: 2 uur later (GMT +3)
  • Dar es Salaam International Airport ligt 12 kilometer ten zuidwesten van het centrum van Dar es Salaam.

Taxi

Er zijn taxi’s beschikbaar buiten de aankomsthallen van de luchthaven. De prijs voor een rit naar het centrum van Dar es Salaam vaak zo’n 50.000 Shilling wat neerkomt op zo’n 20 euro. Kijk wel uit dat de meter wordt aangezet en spreek een prijs van tevoren af.

Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat op Dar es Salaam Airport, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Openbaar vervoer op vliegveld Dar es Salaam

Het vliegveld heeft een bus stop, deze is enkel zo’n 500 tot 1000 meter (ligt aan de terminal) verwijderd van de luchthaven. Je zult dus een stukje moeten lopen. Bussen kunnen je op andere plekken in de stad afzetten. In het centrum, in Kariakoo, op het Makumbusho busstation of in Masaki. Bussen zijn eigendom van SUMATRA, de Surface and Marine Transport Regulatory Authority. Een ritje naar het centrum duurt zo’n 30 minuten en kost 400 TZS wat gelijk staat aan een paar eurocent.

Auto huren

Auto huren in Dar es Salaam? Er zijn niet veel bedrijven actief op de luchthaven, en ze zijn ook niet bekend in Europa. Ze bieden services aan namens de Tanzania Airport Authority. Wil je een auto boeken, contacteer de informatiedesk op de luchthaven van Dar es Salaam, of kijk op EasyTerra.

Julius Nyerere International Airport, Dar es Salaam, Dar es Salaam, Tanzania