Entebbe Airport (IATA afkorting: EBB) ligt in Oeganda, zo’n 6 kilometer ten zuidwesten van de stad Entebbe. Het vliegveld ligt 34 kilometer ten zuidwesten van de Oegandese hoofdstad Kampala. Entebbe Airport ligt aan Lake Victoria. KLM vliegt dagelijks van Amsterdam Schiphol Airport naar Entebbe Airport, vaak via Kigali Airport in Rwanda. Ook Brussels Airlines (Brussel), Emirates (Dubai) en Qatar Airways (Doha) doen dit. De vluchten worden door KLM meestal uitgevoerd door een Airbus A330. In 2019 handelde het vliegveld bijna 2 miljoen passagiers af.

De terminal is relatief nieuw en stamt uit 2015. Het geld voor de bouw van de nieuwe terminal komt van de Exim Bank of China.

Waarom naar Oeganda?

Boek nu vliegtickets naar Oeganda via Tix.nl. Oeganda staat bekend om de jungle met gorilla’s, in het Bwindi Impenetrable National Park bij de grens met Rwanda. Maar ook het uitzicht op Lake Victoria, het grootste meer in Afrika, is de moeite waard. De overkant zul je niet vinden. Een nadeel van dit gebied is de aanwezigheid van de lake flies. Deze vliegen steken echter niet en zijn daardoor volkomen ongevaarlijk. Nijlpaarden, krokodillen, gorilla’s en chimpansees; een safari in Oeganda is uniek! En is het veilig? De bevolking is in ieder geval erg vriendelijk! Vermijd politieke aangelegenheden en draag geen dure sierraden. Als je deze veiligheidsmaatregelen in acht neemt, is Oeganda een erg veilig land.

Feiten Entebbe Airport

  • Afstand van Amsterdam naar Entebbe: 6366 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 10 uur en 30 minuten met een tussenstop van 1 uur in Kigali
  • Tijdsverschil met Nederland: 2 uur later (GMT +3)
  • Entebbe Airport ligt 34 kilometer ten zuidwesten van het centrum van Kampala en 6 kilometer ten zuidwesten van Entebbe

Taxi

Er zijn taxi’s beschikbaar. Deze staan buiten, net voorbij de deuren van de aankomsthal. Een taxi naar Kampala zal ongeveer 30 euro kosten. Let op het feit dat de meter wordt aangezet, als die aanwezig is. Zo niet, spreek dan een prijs van tevoren af.

Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat op Entebbe Airport, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Openbaar vervoer op vliegveld Entebbe

Er rijdt geen gepland openbaar vervoer vanaf de luchthaven. Het beste is om een taxi te nemen of vraag naar de mogelijkheden bij het hotel. Vaak kan het hotel ook wel een transport regelen vanaf de luchthaven van Entebbe en het hotel waar je verblijft.

Auto huren

Auto huren in Oeganda? Er zijn niet veel bedrijven actief op de luchthaven, en ze zijn ook niet bekend in Europa. De bedrijven zijn: Uganda Car Rental, Entebbe Airport Shuttle en Self Drive East Africa. Wil je een auto huren op Entebbe Airport, contacteer dan de informatiedesk op de luchthaven.

Entebbe International Airport, Entebbe, Wakiso, Uganda