Vliegveld Hurghada International Airport

Hurghada International Airport (IATA afkorting: HRG), is een groot vakantievliegveld in Egypte. Ruim 7 miljoen passagiers maakten gebruik van deze luchthaven, waarmee het in de piekmomenten erg druk kan worden.

Het terminalgebouw van Hurghada Airport is namelijk nauwelijks opgewassen tegen de grote toeristenstromen naar deze belangrijke zon- en duikbestemming. De terminal is wel vrij modern en voorzien van voldoende horeca en een vrij grote typisch Arabische bazaar. Er wordt druk gebouwd aan Terminal 2, waarmee de capaciteit van de luchthaven meer dan verdubbeld.

TUI, Transavia en Corendon Airlines vliegen tussen Amsterdam en Hurghada. Vaak is het zo dat u tijdens de heen of terugreis een korte tussenlanding maakt in een andere Egyptische badplaats zoals Marsa Alam. U dient dan aan boord te wachten.
Vanuit Brussel kunt u met Jetairfly of Thomas Cook Airlines Belgium vliegen en vanuit Düsseldorf met Air Berlin, Condor, Germania, SunExpress Deutschland of TUIfly.

Als u al in Egypte bent kunt u voor 400 tot 900 EGP een enkele reis boeken met Egypt Air Express. Zij verzorgen verbindingen met bijvoorbeeld Alexandrië, Caïro, Luxor, en Sharm el Sheik.

Boek tickets naar Hurghada Airport via CheapTickets.nl.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Hurghada: 7273 kilometer.Vliegveld Hurghada
  • Vliegtijd: ongeveer 5 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: 1 uur later (GMT +2)
  • Het vliegveld Hurghada International Airport ligt 5 kilometer ten zuidwesten van El Dahar, het centrum van Hurghada.

Van en naar Hurghada International Airport met de taxi

Er zijn taxi’s beschikbaar buiten de aankomsthallen. De prijs kan variëren van 40 tot 300 EGP afhankelijk van de locatie van het resort. Onderhandelen is hier een must en u dient een duidelijke prijs af te spreken.

Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer op vliegveld Hurghada?

Er rijdt geen ander openbaar vervoer van en naar vliegveld Hurghada dan taxi’s. Je kunt ook een auto huren. Helaas zijn er behalve dat geen andere mogelijkheden.

logosc-120x85Autoverhuur op Hurghada Airport

Auto huren in Hurghada? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Touroperator en hotelshuttle

Als u aankomt op de luchthaven van Hurghada zal er iemand van het hotel, of van uw reisorganisatie klaar staan om u de weg naar de juiste bus of minibus te wijzen. Sommige hotels en resorts hebben deze dienst inbegrepen, maar als u via een touroperator reist dan wordt u per touringcar of kleine bus naar het resort gebracht.
De luchthaven is geheel ingericht op reizigers die een all-in reis hebben geboekt.

Hurghada is een zeer uitgestrekte plaats en de transfer naar het resort kan 20 tot 40 minuten duren.


Minibus

Er is een minibus die pendelt tussen de luchthaven en het centrum van de stad. Het is niet duidelijk wanneer deze vertrekt. Pas als er voldoende passagiers zijn kunt u meereizen. Deze busjes vallen niet onder ‘officieel openbaar vervoer’.

Mijn locatie
Bereken route