Hurghada International Airport (IATA afkorting: HRG), is een groot vliegveld in Egypte. Ruim 6 miljoen passagiers maakten gebruik van deze luchthaven, waarmee het in de piekmomenten erg druk kan worden. Vroeger was het terminalgebouw van Hurghada Airport niet goed opgewassen tegen de grote toeristenstromen naar deze belangrijke zon- en duikbestemming. Sinds de opening van de nieuwe terminal 2 in juli 2019 is dit sterk verbeterd.

TUI en Easyjet vliegen tussen Amsterdam en vliegveld Hurghada. Vaak is het zo dat je tijdens de heen of terugreis een korte tussenlanding maakt in een andere Egyptische badplaats zoals Marsa Alam. Je dient dan aan boord te wachten. Vanuit Brussel kun je met TUIfly Belgium vliegen en vanuit Düsseldorf met Condor, Corendon of TUIfly Deutschland.

Als je al in Egypte bent kun je voor 400 tot 900 EGP een enkele reis boeken met Egypt Air Express. Zij verzorgen verbindingen met bijvoorbeeld Alexandrië, Caïro, Luxor, en Sharm el Sheik.

Boek tickets naar Hurghada Airport via Tix.nl.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Hurghada: 3692 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 5 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: 1 uur later (GMT +2)
  • Het vliegveld Hurghada International Airport ligt 5 kilometer ten zuidwesten van El Dahar, het centrum van Hurghada.

Taxi

Er zijn taxi’s beschikbaar buiten de aankomsthallen van vliegveld Hurghada. De prijs kan variëren van 40 tot 300 EGP afhankelijk van de locatie van het resort. Onderhandelen is hier een must en u dient een duidelijke prijs af te spreken.

Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat op Hurghada Airport, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Openbaar vervoer op vliegveld Hurghada

Er rijdt geen ander openbaar vervoer van en naar vliegveld Hurghada dan taxi’s. Je kunt ook een auto huren. Helaas zijn er behalve dat geen andere mogelijkheden.

Autoverhuur op Hurghada Airport

Auto huren in Hurghada? Via EasyTerra autohuur huur je een auto met het worry-free label inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Touroperator en hotelshuttle

Als u aankomt op de luchthaven van Hurghada zal er iemand van het hotel, of van uw reisorganisatie klaar staan om u de weg naar de juiste bus of minibus te wijzen. Sommige hotels en resorts hebben deze dienst inbegrepen, maar als u via een touroperator reist dan wordt u per touringcar of kleine bus naar het resort gebracht. De luchthaven is geheel ingericht op reizigers die een all-in reis hebben geboekt.

Hurghada is een zeer uitgestrekte plaats en de transfer naar het resort kan 20 tot 40 minuten duren.

Minibus

Er is een minibus die pendelt tussen de luchthaven en het centrum van de stad. Het is niet duidelijk wanneer deze vertrekt. Pas als er voldoende passagiers zijn kunt u meereizen. Deze busjes vallen niet onder ‘officieel openbaar vervoer’.