Kaapstad (Cape Town) International Airport (IATA afkorting: CPT) is de op een na grootste luchthaven van Afrika, en herhaaldelijk ook door Skytrax tot de beste gekozen waar het gaat om de kwaliteit die het de gebruikers biedt. In 2019 maakten bijna 11 miljoen mensen gebruik van Kaapstad International Airport. Het is daarmee een vrij kleine luchthaven. De vliegroute van Kaapstad naar Johannesburg behoort tot de 5 drukste ter wereld.

Een van de grootste maatschappijen op Kaapstad Airport is Airlink, een regionale maatschappij. Vliegveld Kaapstad is ook een thuisbasis van South Africa Airways. Er is een klein netwerk op binnenlandse bestemmingen en bestemmingen in de omgeving van Zuid Afrika. Er zijn tevens circa 10 intercontinentale bestemmingen. De KLM vliegt dagelijks tussen Amsterdam en Kaapstad. De terminals zijn onderverdeeld in binnenlandse aankomst en vertrekhallen. Alle terminals zijn te voet goed bereikbaar.

Vliegen naar Kaapstad

Voor vliegtickets naar Cape Town International Airport raden wij Tix.nl aan. Zo vind je altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Kaapstad: 9699 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 11 uur en 30 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: een uur later (GMT +2)
  • Kaapstad International Airport ligt 20 kilometer ten oosten van het centrum van Kaapstad.

Van en naar Kaapstad International Airport met de taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Kaapstad International Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer naar vliegveld Kaapstad

Trein

Er rijdt geen trein tussen Kaapstad International Airport en het centrum van Kaapstad.

Bus

De bussen van MyCiti Rapid Transit rijden elke 15 minuten van de luchthaven naar de Civic Center aan de Hertzog Boulevard in het centrum van de stad, tussen 4:20uur en 22:00uur. Voor 6:00uur en na 21:00uur rijdt de bus elk half uur. Op het Civic Center kan worden overgestapt op de MyCiti Inner City Loop Service. Deze bus biedt. De rit van de luchthaven naar de stad duurt ongeveer een half uur en kost 50 ZAR.

Taxi en minibus (shuttle)

De taxi’s rijden op de meter. Het kost voor 1 à 2 personen circa 270 ZAR voor een rit naar het centrum, en 50 ZAR voor elke extra passagier. Bestemmingen als Waterfront, Greenpoint Sea Point en Camps Bay kosten 20 tot 80 ZAR meer. In de vroege en late uren van de dag geldt vaak een toeslag van 50 ZAR en tussen 1:00uur en 5:00uur geldt een toeslag van 100 ZAR. Alleen de taxi’s van Touch-Down zijn geautoriseerd om op de luchthaven te werken.

Autoverhuur in Kaapstad

Auto huren in Kaapstad? Via EasyTerra autohuur huur je een auto met het worry-free label inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Cape Town International Airport
7525 Zuid-Afrika