Het Marsa Alam International Airport (IATA afkorting: RMF) is een nieuw vliegveld aan de kust waar de Rode Zee en het vaste land van Egypte elkaar ontmoeten. De bouw van dit vliegveld maakte deel uit van een project om de kuststrook beter toegankelijk te maken voor vakantiegangers. De projectontwikkelaar die dit vliegveld mogelijk heeft gemaakt is ook betrokken bij de ontwikkeling van enkele hotels en resorts in de omgeving.

Het vliegveld is anno 2020 nog in ontwikkeling en heeft een capaciteit van 1.200 passagiers per uur. Dit zal uitgroeien naar 2.500 passagiers per uur in een later stadium. Op dit moment bieden alleen TUI en Transavia vluchten van Amsterdam naar Marsa Alam. Reizigers kunnen daarnaast onder meer met Lufthansa, KLM of Austrian Airlines naar Cairo, vanaf waar Egyptair lijnvluchten onderhoudt naar Marsa Alam Airport. Je kunt ook direct met Egyptair naar Cairo, en dan door naar Marsa Alam.

Boek vliegtickets naar Marsa Alam via Tix.nl.

Vliegen naar Marsa Alam International Airport

  • Afstand van Amsterdam naar Marsa Alam: 3.900 kilometer
  • Vliegtijd: 5 uur en 15 minuten
  • Tijdverschil met Nederland: 1 uur later in de zomer, gelijk in de winter (GMT +02:00)
  • Marsa Alam Airport ligt 6 kilometer van Port Ghalib

Van en naar Marsa Alam International Airport met de taxi

Veel hotels hebben een shuttleservice die gasten van en naar de luchthaven haalt en brengt. Heb je dit niet en wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat? Dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer is er niet

Trein
Er is geen treinverbinding met de luchthaven.

Bus
Er is geen busverbinding vanaf Marsa Alam International Airport.

Autoverhuur op Marsa Alam Airport

Auto huren op luchthaven Marsa Alam? Via EasyTerra autohuur huur je een auto met worry-free label inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Bestemmingsinformatie

Port Ghalib is bezig om uit te groeien van een klein vissersdorpje naar een grote toeristenbestemming aan de Rode Zee. Er zijn diverse luxehotels gebouwd of in aanbouw die uiteindelijk duizenden vakantiegangers moeten gaan accommoderen. De keus om hier een toeristische hotspot te ontwikkelen is niet verwonderlijk. Het klimaat is warm, en de omgeving adembenemend. De kustlijn bestaat uit een heerlijk zandstrand door de hitte is het prettig om regelmatig een duik te nemen.

Een ander excuus om het water op te zoeken is het prachtige flora en fauna wat je onder het wateroppervlak aantreft. Er zijn diverse zeldzame kleurige vissoorten te bewonderen en de Rode Zee staat bekend als excellente duiklocatie. De meeste accommodaties maken dankbaar gebruik van deze natuurlijke schoonheid, maar sommige hotels steken boven de rest uit. Het Brayka Bay Reef Resort ligt bijvoorbeeld aan een van de mooiste baaien van Marsa Alam. Hier heb je een prachtig uitzicht over de kust, en directe toegang tot zee. Lees meer over Marsa Alam.

Adresgegevens
Haialeb We Shalatein
Qesm Marsa Alam
+20 65 370 00 29