Sharm El Sheikh Airport (IATA afkorting: SSH) is na het vliegveld van Cairo het grootste vliegveld van Egypte. Jaarlijks vliegen er zo’n 5 miljoen passagiers (2019) van, naar of via het vliegveld. Het vliegveld ligt dan ook zeer centraal in het hart van het toeristische resort-walhalla van Egypte aan de Rode Zee. Het centrum van Sharm El Sheikh ligt zo’n 18 kilometer van het vliegveld, en de talloze resorts aan de Rode Zee zijn dus perfect bereikbaar vanaf het vliegveld.

Sharm El Sheikh Airport heeft zowel binnenlandse als internationale verbindingen. Dagelijks vliegen diverse vliegtuigen naar Cairo, maar ook de belangrijkste Europese vliegvelden en die van het Midden Oosten zijn verbonden met Sharm El Sheikh. Vanwege deze hoge drukte zijn er inmiddels 2 terminals (de tweede werd in 2007 opgeleverd), en een derde wordt gebouwd. Het vliegveld van Sharm El Sheikh is daarmee zeer modern. De faciliteiten van het vliegveld zijn dan ook zeer goed in orde.

Boek tickets naar Sharm el Sheikh Airport via Tix.nl.

Vliegen naar Sharm El Sheikh Airport

  • Afstand van Amsterdam tot Sharm El Sheikh: 3643 kilometer
  • Vliegtijd: 5 uur en 2 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: 1 uur later (GMT +2)
  • Sharm El Sheikh Airport ligt 18 kilometer buiten het centrum van Sharm El Sheikh

Van en naar Sharm el Sheikh Airport met de taxi

De taxistandplaats ligt direct naar de nieuwe terminal, Terminal 1. De taxi’s hier rijden 24 uur per dag, en brengen u overal heen

Het is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Sharm el Sheikh Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer van en naar vliegveld Sharm el Sheikh

Trein
Er rijden geen treinen van en naar het vliegveld

Bus
Het busvervoer in Sharm El Sheikh wordt niet uitgevoerd door de overheid, maar door particuliere minibusjes. Deze busjes rijden echter de hele dag door, en zijn bovendien relatief goedkoop. Het voordeel is bovendien dat u niet hoeft te wachten tot de bus helemaal vol zit, maar dat de busjes af en aan rijden.

Autoverhuur
Wanneer u ervoor kiest een auto te huren is het geen probleem uw weg te vinden. De snelwegen vanaf het hotel leiden direct naar de resorts, en de route is duidelijk aangegeven.

Autoverhuur Sharm el Sheikh

Auto huren in Sharm el Sheikh? Via EasyTerra autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Bestemmingsinformatie

Sharm El Sheikh is zoals gezegd het centrum van toerisme in Egypte. De stad ligt op het zuidelijkste puntje van het Sinaï schiereiland, direct aan de prachtige Rode Zee. Dit maakt Sharm El Sheikh de ideale uitvalsbasis voor fantastische duiktrips. Een bijkomend voordeel is dat het weer perfect is: het regent zelden, en in de zomer schijnt de zon bijna standaard 13 uur per dag! Daarnaast is de stad zelf een lust voor het oog. Dit zorgt ervoor dat de stad, die wordt bewoond door 35 duizend mensen, jaarlijks bezoek krijgt van ruim 1,2 miljoen toeristen.

Voor deze toeristen zijn vaak de fantastische duikmogelijkheden de belangrijkste reden om Sharm El Sheikh te bezoeken. Er zijn zo’n 250 koraalsoorten te vinden en hieromheen zwemmen zeker 1000 vissoorten. Geïnteresseerd? Het Reef Oasis Beach Resort biedt voor zowel beginnende als ervaren duikers de perfecte faciliteiten voor onvergetelijke snorkeltochten. Komt u ook naar Sharm El Sheikh om te ontspannen en te genieten van een luxe verblijf? Neem dan het 5 sterren resort Tropica Grande Azure eens in overweging.

Lees meer over Sharm El Sheikh!