Abu Dhabi International Airport

abu dhabi

Abu Dhabi in de avond

Vliegveld Abu Dhabi International Airport (IATA afkorting: AUH) is een van de snelst groeiende vliegvelden ter wereld, en na de luchthaven van Dubai, de grootste van de Verenigde Arabische Emiraten. Het is de thuisbasis van Etihad Airways. In 2016 maakte ongeveer 26 miljoen passagiers gebruik van Abu Dhabi Airport.

De KLM en Etihad Airways vliegen iedere dag van Amsterdam Schiphol Airport naar Abu Dhabi. Etihad Airways vliegt in codeshare met Brussels Airlines ook nog vanaf Brussel Airport naar de stad toe.

Er zijn drie naast elkaar gelegen terminals op de luchthaven van Abu Dhabi, genummerd 1, 2 en 3. Tussen de landingsbanen wordt gebouwd aan de nieuwe Midfield Terminal die medio 2017 klaar moet zijn.

Vliegen naar Abu Dhabi

Voor vliegtickets naar Abu Dhabi International Airport raden wij u Worldticketcenter.nl en Tix.nl aan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • vliegveld Abu DhabiAfstand van Amsterdam naar Abu Dhabi: 5285 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 6 uur en 30 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: 3 uur later (GMT +4)
  • Abu Dhabi International Airport ligt 19 kilometer ten oosten van het centrum van Abu Dhabi

Van en naar Abu Dhabi International Airport met de taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Abu Dhabi International Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer

Trein

Er rijdt geen trein van en naar de luchthaven van Abu Dhabi.

Bus

Bus 901 rijdt elke 30 tot 45 minuten naar de Al Ittihad Square busstation naast de Britse Ambassade in het centrum van Abu Dhabi. Deze busdienst is 24 uur per dag beschikbaar en kost slechts 3 AED. De bussen maken gebruik van dezelfde stopplaatsen als de Etihad bussen, op de benedenverdieping voor de Terminal 3.
De Etihad bussen vertrekken naar Dubai, en niet naar Abu Dhabi. De busrit naar Dubai duurt 2 uur.

logosc-120x85Autoverhuur op Abu Dhabi Airport

Auto huren in Abu Dhabi? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Abu Dhabi International Airport
PO Box 20
Abu Dhabi
Verenigde Arabische Emiraten


Mijn locatie
Bereken route