Bali Denpasar Ngurah Rai Airport (IATA afkorting: DPS), ook bekend als Denpasar International Airport, is de toegangspoort naar de vakantiebestemming Bali. Het is na Jakarta en Surabaya de derde drukste luchthaven van Indonesië. Het ligt 13 kilometer ten zuiden van de stad Denpasar. In 2019 vervoerde vliegveld Bali Denpasar meer dan 24 miljoen passagiers.

De KLM vliegt tussen Amsterdam en Bali. Niet alle vluchten zijn rechtstreeks, veel routes hebben een tussenlanding in Singapore of Kuala Lumpur, waar soms ook moet worden overgestapt op een toestel van Singapore Airlines, Malaysia Airlines of Garuda Indonesia.

De kleine, oudere terminal, is voor binnenlandse vluchten en de nieuwe voor de internationale vluchten. De terminals zijn te voet onderling bereikbaar. Op de luchthaven zijn goede faciliteiten om te eten en te winkelen.

Vliegen naar Bali

Voor vliegtickets naar Bali Denpasar Airport raden wij Tix.nl aan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Denpasar: 12111 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 16 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: 7 uur later (GMT +8)
  • Bali Denpasar Ngurah Rai Airport ligt 13 kilometer van Denpasar en 3 kilometer van Kuta Beach en Jimbaran.

Taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Bali Denpasar Ngurah Rai Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Openbaar vervoer op vliegveld Bali

Trein

Er rijden geen treinen op het eiland Bali.

Bus

Er zijn geen gangbare (toeristen-) bussen vanaf de luchthaven naar toeristenplaatsen op Bali. Er zijn stadsbussen naar Denpasar van buiten de terminal.

Taxi en minibus

Voorbij de uitgang van de terminal kunt u aan de kiosk betalen voor een taxi. De taxi wordt aan u toegewezen. Het kost cira 50 000 IDR om naar Kuta Beach te gaan, en bijna het dubbele voor Denpasar. Naar Jimbaran kost het circa 70 000 IDR en Ubud 200 000 IDR.

De minibus (Bemos genaamd) is handig als u met een groep reist of als u met anderen de auto wilt delen. Dit kost slechts een paar duizend IDR per persoon naar Kuta Beach, maar de bemos komen niet op de luchthaven. U zult te voet het luchthaventerrein moeten verlaten. Verwacht een volle en warme rit van hoogstens een half uur.

Veel hotels bieden een gratis shuttle service aan van en naar de luchthaven. Zo niet dan raden wij Taxi2Airport aan.

Adresgegevens

Bali Denpasar Ngurah Rai International Airport
Jl. Raya
Denpasar 80361
Bali
Indonesië