Bangkok Suvarnabhumi International Airport (IATA afkorting: BKK) is de nieuwe grote luchthaven van Bangkok en een van de belangrijkste luchthavens in Azië. Vanuit Amsterdam wordt dagelijks op vliegveld Bangkok gevlogen door KLM, Eva Air, China Airlines. In samenwerking met Bangkok Airways kan men hier overstappen naar vakantiebestemmingen als Chang Mai, Phuket, Krabi en Koh Samui. Bangkok is ook een belangrijk overstappunt of ‘hub’ geworden voor heel Zuid-Oost Azië.

De reusachtige terminal van Bangkok Airport is gebouwd in de vorm van twee aan elkaar grenzende kruizen, en elke vleugel is geletterd A t/m G. In het centrum van de terminal bevindt zich het hoofdgebouw met de aankomst- en vertrekhallen. Suvarnabhumi Bangkok Airport staat bekend om de lange afstanden die u mogelijk moet lopen, maar het is er erg gemakkelijk oriënteren en de moderne faciliteiten doen niet onder voor de Westerse standaarden.

Vliegen en Reizen naar Bangkok, Thailand

Voor vliegtickets naar Bangkok Airport raden we Tix.nl aan. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten over Bangkok Airport:

  • Afstand van Schiphol Airport naar vliegveld Bangkok: 10.124 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 12 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: 6 uur (GMT +5)
  • Bangkok Suvarnabhumi Airport ligt 31 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Bangkok.

Bangkok Suvarnabhumi Airport en de taxi

De taxi’s rijden op de meter, en het kost circa 600 Baht tot aan het centrum. Sommige chauffeurs spreken graag een vast tarief af van bijvoorbeeld 500 Baht plus kosten voor de tolwegen. Taxi’s worden erg veel gebruikt om naar de stad te gaan. Het taxiloket bij de uitgangen van de aankomsthal helpt bij het toewijzen van de taxi. Als u vanaf het hotel naar vliegveld Bangkok wilt reizen met de taxi, dan kan het hotel u helpen met het reserveren ervan. Let op dat ze u niet een luxe hoteltaxi aanbieden, welke vele malen duurder is.

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Bangkok Suvarnabhumi Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Overdag zijn er verbindingen met het openbaar vervoer tussen het vliegveld en het centrum van de stad. Zowel overdag als ’s nachts is een taxi een heel betaalbare en populaire optie.

Autoverhuur op Bangkok Airport

Auto huren in Bangkok? Via EasyTerra autohuur huur je een auto met het worry-free label inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Openbaar vervoer van en naar vliegveld Bangkok

Trein

Sinds kort rijdt de Suvarnabhumi Airport Link tussen Bangkok Suvarnabhumi Airport en het centrum van Bangkok. Het is een moderne trein met meerdere haltes in het centrum. Op Phetchaburi kunt u overstappen op de enige metrolijn van Bangkok, bijvoorbeeld richting de zaken- en hotelwijk Silom. De volgende halte Ratchaprarop ligt tussen de grote winkelcentra, en de eindhalte Phaya Thai biedt overstapmogelijkheden op de Skytrain en ligt het dichtste bij het oude centrum. Openbaar vervoer in Bangkok is nog niet goed ontwikkeld en om verder door de stad te reizen hebt u een taxi of tuktuk nodig.

De Airport Link rijdt elk half uur tussen 6:00uur en middernacht, en bestaat uit een snelle en een standaard service. De Express Line brengt u in 17 minuten en voor 150 Baht naar het centrum, deze trein vertrekt elk half uur. De City Line doet een klein half uur over de afstand en rijdt elk kwartier. Deze service kost minder dan 50 Baht.

Bus

De welbekende Airport Express bussen zijn opgehouden te bestaan in 2011. Er zijn 12 lokale bussen van het Bangkok Mass Transit Authority (BMTA) die vanaf vliegveld Bangkok naar de verschillende delen van de stad rijden. Bus 558 komt uit bij Central Plaza Rama II in het hart van het moderne winkelcentrum van Bangkok.

Adresgegevens

Bangkok Suvarnabhumi Airport
Moo 1 Nongprue Bang Phli
Samutprakarn
10540 Bangkok
Thailand

ท่าอากาศยานสุวรรณภูมิ, สมุทรปราการ, จังหวัดสมุทรปราการ, Thailand