Beijing Capital Airport (IATA afkorting: PEK) is in een recordtijd uitgegroeid tot de 2e drukste luchthaven ter wereld. In 2019 maakte meer dan 100 miljoen passagiers gebruik van de luchthaven. Er worden door de KLM en China Southern Airlines lijndiensten uitgevoerd tussen Amsterdam en Beijing. De luchthaven heeft 3 terminals. Terminal 1 is in gebruik door Hainan Airlines, Terminal 2 door China Southern Airlines en de Skyteampartners zoals Air France, KLM en Delta Air Lines, en Terminal 3 onder andere door Air China, en de Oneworld en Star Alliance maatschappijen zoals British Airways en Lufthansa.

Terminal 3 is groter dan alle 5 terminals van Londen Heathrow bij elkaar. Het is dan ook raadzaam om daar rekening mee te houden. Incheckbalies sluiten om deze reden 45 minuten voor het vertrek van de vlucht in Terminal 3. Tussen Terminal 1 en 2 is een looptunnel aanwezig. Tussen terminal 2 en 3 rijden elke 10 minuten shuttlebussen. De rit duurt nog eens 10 minuten.

Vliegen naar Peking

Voor vliegtickets naar Beijing Airport raden wij u Tix.nl aan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Beijing: 7844 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 10 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: 7 uur later (GMT +8)
  • Beijing Capital Airport ligt 32 kilometer ten noordoosten van het centrum van Beijing.

Van en naar Beijing Capital Airport met de taxi

Taxi’s zijn ruimschoots beschikbaar. Een rit naar het centrum van Beijing kost tussen de 70 en 120 RMB, afhankelijk van de bestemming. Kosten voor de tolweg ad. 10 RMB worden tevens doorberekend. Wees alert dat de chauffeur de meter daadwerkelijk gebruikt. Veel chauffeurs spreken weinig Engels. Het is niet onverstandig om de naam van de bestemming of het hotel in Chinese karakters mee te nemen om het aan de chauffeur te laten zien.

In een land als China is het handig om vooraf een taxi te reserveren. Dan weet je dat het een betrouwbaar bedrijf is en dat de prijs vooraf is betaald. Taxi2Airport is een Nederlands bedrijf dat de voordeligste taxibedrijven vergelijkt uit een pool van betrouwbare bedrijven. Je vermijdt lange rijen, gezondheidschecks, rare formulieren en onbetrouwbare taxibedrijven. Verder is het adres bekend bij de taxichauffeur en de prijs staat vast.

Ander openbaar vervoer van vliegveld Peking

Trein en Metro

De Airport Express trein gaat van Terminal 3 via Terminal 1/2 naar station Sanyuanqiao waar u kunt overstappen op metrolijn 10. De trein rijdt verder naar station Dongzhimen waar u kunt overstappen op de metrolijnen 2 en 13. De rit naar Dongzhimen duurt een klein half uur en kost 25 RMB. Als u de trein gebruikt om van Terminal 3 naar Terminal 2 te reizen betaalt u tevens 25 RMB.

Bus

Er zijn 5 shuttlebus verbindingen naar diverse delen van de stad Beijing. De prijs voor elke shuttle is 16 RMB.

Lijn 1 gaat naar de Fangzhuang, Lijn 2 naar Xidan, Lijn 3 naar het Beijing treinstation en daarmee door het centrum van de stad, lijn 4 naar Gongzhufen en het China International Exhibition Centre, en lijn 5 naar Zhongguancun. Lijn 3 rijdt van 7:30uur tot na de laatste vlucht.

Adresgegevens

Beijing Capital International Airport
Capital Airport
Beijing 100621
China

北京首都国际机场, 北京市, China