Beijing Capital Airport (IATA afkorting: PEK) is in een recordtijd uitgegroeid tot de 2e drukste luchthaven ter wereld. In 2019 maakte meer dan 100 miljoen passagiers gebruik van de luchthaven. Er worden door de KLM en China Southern Airlines lijndiensten uitgevoerd tussen Amsterdam en Beijing. De luchthaven heeft 3 terminals. Terminal 1 is in gebruik door Hainan Airlines, Terminal 2 door China Southern Airlines en de Skyteampartners zoals Air France, KLM en Delta Air Lines, en Terminal 3 onder andere door Air China, en de Oneworld en Star Alliance maatschappijen zoals British Airways en Lufthansa.

Terminal 3 is groter dan alle 5 terminals van Londen Heathrow bij elkaar. Het is dan ook raadzaam om daar rekening mee te houden. Incheckbalies sluiten om deze reden 45 minuten voor het vertrek van de vlucht in Terminal 3. Tussen Terminal 1 en 2 is een looptunnel aanwezig. Tussen terminal 2 en 3 rijden elke 10 minuten shuttlebussen. De rit duurt nog eens 10 minuten.

Vliegen naar Peking

Voor vliegtickets naar Beijing Airport raden wij u Tix.nl aan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Beijing: 7844 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 10 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: 7 uur later (GMT +8)
  • Beijing Capital Airport ligt 32 kilometer ten noordoosten van het centrum van Beijing.

Van en naar Beijing Capital Airport met de taxi

Taxi’s zijn ruimschoots beschikbaar. Een rit naar het centrum van Beijing kost tussen de 70 en 120 RMB, afhankelijk van de bestemming. Kosten voor de tolweg ad. 10 RMB worden tevens doorberekend. Wees alert dat de chauffeur de meter daadwerkelijk gebruikt. Veel chauffeurs spreken weinig Engels. Het is niet onverstandig om de naam van de bestemming of het hotel in Chinese karakters mee te nemen om het aan de chauffeur te laten zien.

Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via TaxiTender. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer van vliegveld Peking

Trein en Metro

De Airport Express trein gaat van Terminal 3 via Terminal 1/2 naar station Sanyuanqiao waar u kunt overstappen op metrolijn 10. De trein rijdt verder naar station Dongzhimen waar u kunt overstappen op de metrolijnen 2 en 13. De rit naar Dongzhimen duurt een klein half uur en kost 25 RMB. Als u de trein gebruikt om van Terminal 3 naar Terminal 2 te reizen betaalt u tevens 25 RMB.

Bus

Er zijn 5 shuttlebus verbindingen naar diverse delen van de stad Beijing. De prijs voor elke shuttle is 16 RMB.

Lijn 1 gaat naar de Fangzhuang, Lijn 2 naar Xidan, Lijn 3 naar het Beijing treinstation en daarmee door het centrum van de stad, lijn 4 naar Gongzhufen en het China International Exhibition Centre, en lijn 5 naar Zhongguancun. Lijn 3 rijdt van 7:30uur tot na de laatste vlucht.

Adresgegevens

Beijing Capital International Airport
Capital Airport
Beijing 100621
China