Dubai International Airport (IATA afkorting: DXB) is een van de snelst groeiende luchthavens ter wereld, een steeds belangrijkere hub voor overstappers tussen Europa, Afrika en Azië/Australië. Met ruim 86 miljoen passagiers in 2019 bekleedt Dubai Airport de 4e positie op de mondiale ranglijst. Behalve de KLM, vliegen Emirates, Transavia tussen Amsterdam en Dubai. TUI Airlines Netherlands vliegt nog naar het kleinere vliegveld van Dubai: Al Maktoum.

Terminal 1 is de hoofdterminal en wordt gebruikt door internationale maatschappijen. Terminal 2 wordt gebruikt door lowbudget-maatschappijen en voor regionale vluchten. De nieuwste terminal – Terminal 3 – is de grootste terminal die ooit gebouwd is en wordt exclusief gebruikt door Emirates. Er wordt continu gebouwd aan uitbreiding van Dubai Airport.

De terminals 1 en 3 zijn met elkaar verbonden, maar terminal 2 ligt op een behoorlijke afstand. De (onbetrouwbare) shuttlebus die elke 20 tot 30 minuten zou moeten komen kan een optie zijn om daar te geraken. Een betere optie is wellicht een taxi. De rit duurt een klein half uur. Dubai is een van de populairste bestemmingen van AirportCheck.

Vliegen naar vliegveld Dubai

Voor vliegtickets naar Dubai Airport raden wij Tix.nl aan. Zo vind je altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Dubai: 5203 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 6 uur en 30 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: 3 uur later (GMT +4)
  • Dubai International Airport ligt 5 kilometer ten oosten van het centrum van Dubai en 20 tot 30 kilometer van de wijken Dubai Marina en Jumeirah.

Taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Dubai International Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Autoverhuur op Dubai Airport

Auto huren in Dubai? Via EasyTerra autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Ander openbaar vervoer van/naar vliegveld Dubai

Metro

De hypermoderne metro van Dubai is toegankelijk vanuit Terminal 1 en Terminal 3. Deze onbemande treinen van de rode lijn rijden via het oude centrum naar de nieuwe wijken Dubai Marina, Jumeirah en verder. Afhankelijk van de afstand die u wilt reizen betaalt u 2 to 7 AED.

Bus

Direct bij de terminals bevinden zich de bushaltes. Bus 401 rijdt naar het Al Sabkha busstation, en bus 402 naar het busstation Al Ghubaiba, beide bij het oude centrum van Dubai, respectievelijk ten noorden en ten zuiden van het brede water van de Dubai Creek. De ritprijs is 3 AED.

Adresgegevens

Dubai International Airport PO Box 2525 Dubai, UAE

مطار دبي الدولي, دبي, دبي‎, Verenigde Arabische Emiraten