Guangzhou Baiyun International Airport (IATA afkorting: CAN) is de vierde luchthaven van China. Het is de thuisbasis van China Southern Airlines, en een hub van Shenzen Airlines. China Southern Airlines heeft als Skyteam partner de route van Amsterdam naar het vliegveld van Guangzhou overgenomen van de KLM.

Guangzhou wordt ook wel gebruikt als alternatieve luchthaven voor Hong Kong. Een treinreis naar Hong Kong duurt 2 uur, vanuit het centrum van Guangzhou. Ook Shenzen is snel bereikbaar per trein. De luchthaven bestaat uit één terminal, met daaraan een aantal pieren waar de gates zich bevinden. Aantal passagiers in 2019: meer dan 73 miljoen.

Vliegen naar Guangzhou

Voor vliegtickets naar Guangzhou raden wij Tix.nl aan. Zo vind je altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Guangzhou: 9160 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 12 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: 7 uur later (GMT +8)
  • Guangzhou Baiyun International Airport ligt 28 kilometer ten noorden van het centrum van Guangzhou.

Taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Guangzhou Baiyun Airport te reizen. De taxistandplaatsen bevinden zich bij aankomsthal sectie A, gate 5 en aankomsthal B gate 6. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer

Trein en metro

Guangzhou Bayun Airport heeft een goede verbinding met de stad met metrolijn 3. De benedenverdieping van de terminal leidt naar de Airport South Metro Station. Een rit naar het Guangzhou East Railway Station of metrostation Tiyu Xilu duurt ongeveer 50 minuten en kost 12 RMB.

Als u met de trein naar Hong Kong reist dient u eerst naar het Guangzhou East Railway Station te gaan. De treinen van de Hong Kong MTR rijden naar het Hung Hom station in Kowloon en doen daar 2 uur over. De reis kost 190 tot 230 HKD. Deze trein stopt ook in de stad Dongguan.

Bus

De bus is een minder betrouwbare en minder comfortabele optie om te reizen, maar als uw hotel langs de route ligt kan het een goede optie zijn. De Airport Express Bussen van lijn 1 rijden naar het Guangzhou Railway Staition en Central Hotel. Er zijn meerdere buslijnen van dit bedrijf die de Pearl Delta Regio doorkruizen, en bijvoorbeeld eindigen in Zhuhai en Foshan.

Er zijn geen busdiensten naar Hong Kong of Macau.

Adresgegevens

Guangzhou Baiyun International Airport
Renhe Town
Guangdong Province
Guangzhou 510470
China

广州白云国际机场, 广州市, China