Ho Chi Minh City Tan Son Nhat International Airport (IATA afkorting SGN), is de veruit belangrijkste luchthaven van Vietnam. In 2019 maakten zo’n 40 miljoen passagiers gebruik van de luchthaven. Er zijn dagelijkse verbindingen met drie Europese steden waaronder Parijs, uitgevoerd door Skyteam partner van de KLM, Vietnam Airlines. Air France maakt een tussenlanding in Phnom Penh op de route van Parijs naar Ho Chi Minh City.

Ho Chi Minh City, ook bekend als Saigon, is niet de hoofdstad, maar wel het belangrijkste centrum van het land. Er wonen meer dan 9 miljoen mensen en de economie groeit snel. Hierbij past dat Ho Chi Minh Airport het grootste en snel groeiende knooppunt is van Vietnam Airlines. In Vietnam zijn goede luchtverbindingen voor reizigers. Zo zijn er vele binnenlandse vluchten tussen Hanoi, Hue, Hoi An en Ho Chi Minh City. In de komende jaren worden rechtstreekse verbindingen met Amsterdam verwacht, en in 2020 wordt de luchthaven vervangen door Long Thanh Airport, welke nu in aanbouw is.

De huidige International Terminal van vliegveld Ho Chi Minh dateert uit 2007 en is van alle gemakken voorzien. De Domestic Terminal voor binnenlandse vluchten ligt ernaast en is te voet te bereiken.

Vliegen naar Ho Chi Minh City Airport

Voor vliegtickets naar Ho Chi Minh Airport raden wij Tix.nl aan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand naar Ho Chi Minh vanaf Amsterdam: 12.884 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 12 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: 6 uur later (GMT +7)
  • Ho Chi Minh Tan Son Nhat International Airport ligt 8 kilometer ten noorden van het centrum van Ho Chi Minh.

Taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Ho Chi Minh City Tan Son Nhat International Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Openbaar vervoer van vliegveld Ho Chi Minh City

Trein

Er rijdt geen trein van de luchthaven naar Ho Chi Minh City.

Bus

De recent geopende buslijn 152 rijdt u voor 4000 Dong per persoon en per koffer naar de westzijde van het Pham Ngu Lao district in het centrum van de stad. Deze zijde van de groenstrook is een drukke aankomstplaats van nationale busdiensten. De bus is beschikbaar tot 18:00 uur. Geloof niets van de taxichauffeurs die u wijsmaken dat de bussen niet (meer) bestaan.

U vindt de bus als u naar rechts gaat na het verlaten van de International Terminal, en tevens bij de Domestic Terminal.

In het centrum van Ho Chi Minh City bestaat het openbaar vervoer uit moeilijk te begrijpen busdiensten. U hebt wellicht een taxi nodig om bij het hotel te komen. We raden u Vinasun en Mai Linh aan.

Taxi

De taxi’s op luchthaven Ho Chi Minh Airport zijn vaak aangesloten bij officiële bedrijven als Saigon Airport Taxi of Vinasun Taxi. Vinasun heeft een goede naam, en hun taxi’s vindt u het gemakkelijkste op verdieping 2 van de departures bij de International Terminal. Ook Mai Linh Taxi’s heeft een erg goede naam.

Bij de Domestic Terminal is Sasco momenteel het enige officiële bedrijf dat direct bij de terminal klanten mag oppikken. Taxi’s bij deze terminal zijn vaak betrouwbaarder. De taxi’s die 100 meter verderop staan rekenen in de regel een lagere prijs.

Taxi’s hebben hier niet zo een slechte naam als bij de luchthaven van de hoofdstad Hanoi, maar ook hier kan het gebeuren, bij onofficiële  taxi’s, en als er niet op de meter gereden wordt, dat u bij aankomst op de bestemming gedwongen wordt om een veel hoger bedrag (of in Dollars) te betalen dan wat u hebt afgesproken.

Een rit naar de stad zou 100’000 Dong moeten kosten, plus 10’000 Dong luchthaventoeslag. Dit komt momenteel neer op iets meer dan 5 USD. We raden toch Taxi2Airport aan. Je betaalt iets meer maar alles is een stuk beter geregeld.

Adresgegevens

Tan Son Nhat International Airport
Sân bay Quốc tế Tân Sơn Nhất,
Quận Tân Bình
Ho Chi Minh City

Sân bay Quốc tế Tân Sơn Nhất, Phường 2, Thành phố Hồ Chí Minh, Vietnam