Hong Kong International Airport (IATA afkorting: HKG) is een van de belangrijkste ‘hubs’ van Azië. Een overstapluchthaven dus, waar Cathay Pacific haar basis heeft. Er zijn dagelijkse vluchten naar Hong Kong met deze maatschappij en ook met de KLM. De luchthaven wordt ook wel Chep Lap Kok Airport genoemd. In 2019 reisden 71,5 miljoen passagiers via deze luchthaven.

De luchthaven is herhaaldelijk gekozen tot een van de beste in de wereld en is eind jaren 90 gebouwd op een kunstmatig eiland voor de kust van de stad. De terminal T1 is een van de grootste terminals ter wereld, maar met de shuttle trein zijn alle delen goed bereikbaar.

Tegenwoordig bestaat er ook een Terminal 2 waar enkel kan worden ingechekt. De shuttletrein verbindt de twee terminals.

Vliegen naar Hong Kong

Voor vliegtickets naar Hong Kong International Airport raden wij Tix.nl aan. Deze website heeft vaak goede aanbiedingen, nog beter dan reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Hong Kong: 11363 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 12 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: 7 uur later (GMT +6)
  • Hong Kong International Airport ligt 40 kilometer ten westen van het centrum van Hong Kong (Central, Wan Chai).

Taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Hong Kong Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer voor vliegveld Hong Kong

Trein

Tussen Hong Kong International Airport en de stations van Tsing Yi, Kowloon en Central rijdt elke 12 minuten een trein, die er 25 minuten over doet om de afstand af te leggen. De prijs is 100 HKD voor een enkele reis en 180 HKD voor een retour. De treinhalte op de luchthaven bevind zich bij het Ground Transportation Center. De treindienst is beschikbaar tussen circa 5:50uur en 00:48uur. De prijs is 50 HKD voor een enkele reis en 100 HKD voor een retour.

Vanaf de stations van Kowloon en Hong Kong kunnen reizigers gebruik maken van de gratis shuttle bussen naar de meeste belangrijke hotels.

Bus

Vanaf het Ground Transportation Center vertrekken elke paar minuten diverse bussen naar de stad. Bij de toeristeninformatiebalie of de ticketkiosk bij de bushalte kunnen ze u vertellen met welke buslijn u het dichtst bij uw hotel kunt komen. De bus kost ongeveer 5 HKD afhankelijk van uw bestemming. In de bus zelf dient er gepast te worden betaald. Veel bussen zijn beschikbaar tussen circa 5:30uur en middernacht, maar ook ’s nachts rijden er elk half uur nachtbussen naar het centrum.

Taxi

De taxi’s bevinden zich ook bij het Ground Transportation Center. De rode taxi’s rijden naar Kowloon en Hong Kong Island, de groene naar de New Territories en de blauwe naar Lantau Island. Een rit naar het centrum duurt drie kwartier tot een uur en kost ongeveer 350 HKD. Echter raden wij Taxi2Airport aan.

香港國際機場 Hong Kong International Airport, 沙螺灣村 Sha Lo Wan Tsuen, China