Jakarta Soekarno-Hatta International Airport (IATA afkorting: CGK) is de belangrijkste luchthaven van Indonesië. Het aantal passagiers is de afgelopen jaren explosief gegroeid naar meer dan 70 miljoen in 2019, waarmee het een van de drukste luchthavens van Azië is geworden. Hoewel de officiële capaciteit, de huidige vraag niet kan bijhouden is het een prima luchthaven.

De KLM en Garuda Indonesia vliegen rechtstreeks, of met een tussenlanding in Kuala Lumpur tussen Amsterdam en Jakarta. In Jakarta zijn tal van overstapmogelijkheden naar alle uithoeken van Indonesië.

De luchthaven heeft drie terminals. Terminals 1 en 2 liggen met de ruggen naar elkaar en zijn elk opgedeeld in 3 hallen, geletterd A t/m C en D t/m F. Een shuttlebus verbindt de terminals, maar deze is onbetrouwbaar en komt soms langere tijd niet voorbij. Als u haast hebt, denk dan aan een taxi. Omdat taxichauffeurs hier veel moeten betalen, vragen ze wel 50 000 IDR. Terminal 3 ligt even verderop, en wordt gebruikt door budgetmaatschappijen zoals Air Asia. Ook hier komt de shuttlebus voorbij.

Vliegen naar Jakarta

Voor vliegtickets naar Jakarta raden wij Tix.nl aan. Zo vind je altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Jakarta: 10900 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 16 uur (exclusief overstaptijd)
  • Tijdsverschil met Nederland: 6 uur later (GMT +7)
  • Jakarta Soekarno-Hatta International Airport ligt 20 kilometer ten westen van het centrum van Jakarta.

Van en naar Jakarta Soekarno-Hatta Airport met de taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Jakarta Soekarno-Hatta Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Auto huren

Een auto huren kun je natuurlijk ook doen. Belangrijk is dan om wel inclusief alle verzekeringen te huren die je je maar kan wensen; schade en diefstal. Vink het worry-free label aan bij de autoverhuurvergelijker EasyTerra. Met een Nederlandse klantenservice is een auto huren via EasyTerra dan echt zorgeloos!

Ander openbaar vervoer van en naar vliegveld Jakarta

Trein

Er rijdt geen trein tussen de stad en de luchthaven van Jakarta.

Bus

De bus is een optie voor wie minder wil uitgeven, maar de tijd heft om Jakarta te bereiken. De bussen van DAMRI rijden naar Rawamangun, Pasar Minggu, Blok M and Gambir in Jakarta, en doen daar een ruim uur over. De bussen zijn comfortabel en een plaats aan boord kost u 20 000 IDR.

Taxi en minibus

Direct voorbij de douane bevinden zich taxibalies voor luxer vervoer. U krijgt een goede auto en staat minder lang in de rij. Een rit naar de Golden Triangle kost al gauw 175 000 IDR.

Buiten de aankomsthallen van de luchthaven staan de taxis op de normale taxistandplaats tot uw beschikking. De Blue Bird taxis zijn prima, en rijden voor 90 000 IDR naar de Golden Triangle, het Central Business District van Jakarta. De Silver Bird taxis zijn luxer, en kosten 120 000 IDR tot aan het centrum. De taxichauffeurs hebben een uniform aan. Laat u niet rijden door een chauffeur zonder uniform.

Xtrans biedt gedeelde shuttlebusjes aan die naar de hotels rijden aan de Sudirman en Thamrin Street in Jakarta. De wachttijd kan een uur bedragen, maar de prijs, slechts enkele dollars per persoon.

Adresgegevens

Jakarta Soekarno-Hatta International Airport
Building 601
Tangerang Banten
Jakarta 19101
Indonesië