Kuala Lumpur International Airport, kortweg KLIA, (IATA afkorting: KUL) is een van de modernste luchthavens van Azië en een belangrijke overstapluchthaven naar Australië. De ambitie van Maleisië is om de luchthaven tot een van de grootste ter wereld uit te bouwen, en daar wordt momenteel hard aan gewerkt. Er zijn dagelijkse vluchten met Malaysia Airlines en met de KLM tussen Schiphol en Kuala Lumpur International Airport. In 2019 reisden meer dan 62 miljoen mensen via vliegveld Kuala Lumpur, het is een van drukste vliegvelden van Azië.

De luchthaven bestaat vooralsnog uit 2 terminals en een Low Cost Carrier Terminal (LCCT). Het hoofdgebouw, waar u incheckt of op het vervoer naar de stad overstapt, en de (satelliet-)teminal A, welke met het hoofdgebouw verbonden is met een shuttletrein. Terminal A is de terminal waar de internationale vluchten aankomen en vertrekken en is een vrij kleine kruisvormige terminal.

De LCCT is in 2014 geopend en is daarmee de nieuwste terminal van vliegveld Kuala Lumpur.

Vliegen naar Kuala Lumpur

Voor vliegtickets naar Kuala Lumpur International Airport raden wij Tix.nl aan. Zo vind je altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Kuala Lumpur: 10384 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 13 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: 7 uur later (GMT +8)
  • Kuala Lumpur International Airport ligt 50 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Kuala Lumpur.

Van en naar Kuala Lumpur International Airport met de taxi

De taxi’s vertrekken vanaf de officiële taxistandplaats, kijk uit voor illegale chauffeurs. In Maleisië koopt u vaak vooraf bij het loket een kaartje voor de taxi, zo ook op de luchthaven. Het vaste tarief naar Kuala Lumpur is 80 MYR. ’s Nachts betaalt u een toeslag van 40%. De rit duurt ongeveer een uur. Veel taxichauffeurs hebben moeite om de meter te gebruiken, spreek duidelijk de prijs af voordat u meereist als u naar de luchthaven gaat. Let op als u een taxi wordt aangeboden. Er zijn zogenaamde ‘premier cars’ die luxer zouden moeten zijn. Deze kosten meer, maar bieden geen extra comfort.

Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Autoverhuur op Kuala Lumpur Airport

Auto huren in Kuala Lumpur? Via EasyTerra autohuur huur je een auto met worry-free label inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Ander openbaar vervoer (trein, bus, autoverhuur) bij vliegveld Kuala Lumpur

Trein

Treinen rijden naar de KL City Air Terminal, deel van het complex van Kuala Lumpur Sentral, het centraal station. Er is een snelle service, de KLIA Ekspres, en een stopservice, de KLIA Transit. De Ekspres Service doet er 27 minuten over om naar het centrum te rijden en kost 35 MYR, de Transit service doet er 40 minuten over en kost hetzelfde.

De treinen rijden tussen 5:30 uur en middernacht richting de luchthaven en tot 1:00 uur ’s nachts richting de stad.

Bus

De Airport Coach rijdt van 5:00uur en 22:30uur tussen Kuala Lumpur Sentral en Kuala Lumpur International Airport, en vice versa tussen 6:30uur en 00:30uur richting de stad. Een enkele reis kost 10 MYR.
Er zijn ook bussen naar andere bestemmingen in de regio en verder in Maleisië.

De LCCT heeft eigen busverbindingen met Kuala Lumpur Sentral. Onder andere de Skybus en de Aerobus rijden rechtstreeks. Prijs: 9 MYR.

Adresgegevens

Airport Management Center
Kuala Lumpur International Airport
43900 Sepang
Selangor Darul Ehsan
Maleisië

Kuala Lumpur International Airport, Kampung Chincang, Selangor, Maleisië