Mumbai Chhatrapati Shivaji International Airport (IATA afkorting BOM), voorheen bekend als (Bombay) Sahar International Airport is de belangrijkste internationale luchthaven van India. Bijna 46 miljoen passagiers maakten gebruik van de luchthaven in 2019. Het is aan de grens van haar capaciteit, en in de komende jaren wordt dan ook gewerkt aan uitbreiding en modernisering van terminals. Delta Air Lines vliegt dagelijks van Amsterdam naar Mumbai, en Jet Airways vanaf Brussel.

De luchthaven bestaat uit 2 terminals, elk opgedeeld in de secties A, B en C. In Terminal 2 A komen de meeste internationale vluchten aan, zo ook die van Delta Air Lines en KLM. Terminal 1 wordt vooral gebruikt door Air India en Kingfisher Airlines. De terminals liggen een eind uit elkaar en zijn met een gratis shuttlebus verbonden. Deze rit duurt ongeveer 20 minuten.

Vliegen naar Mumbai

Voor vliegtickets naar Mumbai Airport raden wij Tix.nl aan. Hier vindt u vaak de voordeligste vliegtickets.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Mumbai: 6851 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 9 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: 4 uur later (GMT +5)
  • Mumbai Chhatrapati Shivaji International Airport ligt 26 kilometer ten noorden van het centrum van Mumbai.

Taxi en Mumbai Chhatrapati Shivaji Airport

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Mumbai Chhatrapati Shivaji Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via TaxiTender. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Openbaar vervoer vliegveld Mumbai

Trein

Er rijdt geen trein van de luchthaven naar het centrum van Mumbai.

Bus

In de aankomsthal bevindt zich een balie voor bustickets naar diverse bestemmingen verder van Mumbai zoals naar de steden Mangalore, Calicut en Trichur.

Taxi

Een taxi die u van te voren betaalt, rekent circa 450 tot 600 INR voor een rit naar het toeristencentrum Colaba in Mumbai. De taxibalies staan bij de uitgangen van de terminal. Ga gerust naar de volgende balie als u denkt dat de prijs te hoog is. Let op dat u met de taxi meegaat die u is toegewezen, het nummer staat op de coupon. Hoewel de meeste chauffeurs de meeste hotels goed kunnen vinden, is het raadzaam om het adres bij u te hebben als u in een klein hotel verblijft. Een fooi van 50 tot 100 INR is niet verplicht maar wordt zeer gewaardeerd.

Tuktuk’s, oftewel brommertaxi’s met een overdekte achterbank, kunt u ook op de luchthaven vinden. Het is de chauffeurs officieel niet toegestaan om naar Mumbai te rijden. We raden echter TaxiTender aan, dan is het vooraf duidelijk en volledig transparant.

Adresgegevens

Mumbai Chhatrapati Shivaji International Airport
Mumbai 400 099
India