Mumbai Chhatrapati Shivaji International Airport (IATA afkorting BOM), voorheen bekend als (Bombay) Sahar International Airport is de belangrijkste internationale luchthaven van India. Bijna 46 miljoen passagiers maakten gebruik van de luchthaven in 2019. Het is aan de grens van haar capaciteit, en in de komende jaren wordt dan ook gewerkt aan uitbreiding en modernisering van terminals. KLM vliegt dagelijks van Amsterdam naar Mumbai.

De luchthaven bestaat uit 2 terminals, elk opgedeeld in de secties A, B en C. In Terminal 2 A komen de meeste internationale vluchten aan, zo ook die van Delta Air Lines en KLM. Terminal 1 wordt vooral gebruikt door Air India en Kingfisher Airlines. De terminals liggen een eind uit elkaar en zijn met een gratis shuttlebus verbonden. Deze rit duurt ongeveer 20 minuten.

Vliegen naar Mumbai

Voor vliegtickets naar Mumbai Airport raden wij Tix.nl aan. Hier vind je vaak de voordeligste vliegtickets.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Mumbai: 6851 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 9 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: 4 uur later (GMT +5)
  • Mumbai Chhatrapati Shivaji International Airport ligt 26 kilometer ten noorden van het centrum van Mumbai.

Taxi

Een taxi die je van te voren betaalt, rekent circa 550 tot 700 INR voor een rit naar het toeristencentrum Colaba in Mumbai. De taxibalies staan bij de uitgangen van de terminal. Ga gerust naar de volgende balie als je denkt dat de prijs te hoog is. Let op dat je met de taxi meegaat die je is toegewezen, het nummer staat op de coupon. Hoewel de meeste chauffeurs de meeste hotels goed kunnen vinden, is het raadzaam om het adres bij je te hebben als je in een klein hotel verblijft. Een fooi van 50 tot 100 INR is niet verplicht maar wordt zeer gewaardeerd.

Tuktuk’s, oftewel brommertaxi’s met een overdekte achterbank, kunt u ook op de luchthaven vinden. Het is de chauffeurs officieel niet toegestaan om naar Mumbai te rijden. Wij raden echter Taxi2Airport aan; transparant en makkelijk. De klantenservice is Nederlands, de taxi wacht alleen op jou. De prijs is vooraf betaald dus daar is ook geen gedoe over. Je kunt zelfs taxi’s vergelijken, bekijk de beste prijs voor een taxi vanaf Mumbai / Bombay hier.

Openbaar vervoer vliegveld Mumbai

Trein

Er rijdt geen trein van de luchthaven naar het centrum van Mumbai.

Bus

In de aankomsthal bevindt zich een balie voor bustickets naar diverse bestemmingen verder van Mumbai zoals naar de steden Mangalore, Calicut en Trichur.

Adresgegevens

Mumbai Chhatrapati Shivaji International Airport
Mumbai 400 099
India