New Delhi Indira Gandhi International Airport (IATA afkorting: DEL), is de grootste luchthaven van India, en verwerkte in 2019 circa 67 miljoen passagiers. In 2010 is terminal 3 geopend waarmee de capaciteit van de luchthaven verveelvoudigd is. Het is een van de 10 grootste passagiersterminals ter wereld.

De terminals 1 en 2 bestaan elk uit drie delen, waarvan sommige delen zeer zijn verouderd. Internationale vluchten maken gebruik van de nieuwe Terminal 3. Op de oude luchthaven vliegen voornamelijk prijsvechters. Er rijdt elke 20 minuten een shuttlebus van Terminal 1D naar Terminal 3 en vice versa. Deze bus moet over de snelweg buiten de luchthaven en doet er vrij lang over.

De luchthaven is een hub voor Air India, maar zij vliegt niet naar Nederland. De KLM onderhoudt wel een dagelijkse verbinding tussen Amsterdam en Delhi.

Vliegen naar vliegveld New Delhi

Voor vliegtickets naar New Delhi Indira Gandhi Airport raden wij Tix.nl aan. Hier vindt u vaak de voordeligste vliegtickets.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar New Delhi: 6358 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 8 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: 4 uur later (GMT +5)
  • New Delhi Indira Gandhi International Airport ligt 16 kilometer ten zuidwesten van het centrum van New Delhi.

Taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar New Delhi Indira Gandhi Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Metro

Je kunt met de metro naar allerlei plekken in Delhi. Het metrostation ligt tussen terminal 2 en 3 in, vanaf beide kanten een paar minuten lopen. Ook vanaf terminal 1 kun je het binnen 10 minuten lopen. Het station heet I.G.I. Airport. Je neemt de Magenta Line naar bijvoorbeeld Hauz Khas Station, dit duurt 15 minuten. Daar kun je overstappen op de Yellow Line.

Een metrokaartje is erg goedkoop, zo’n 40 INR (Rupee) wat vergelijkbaar is met 40 eurocent. Wel kan het erg druk zijn in de metro, en is de metro niet aangeraden voor iemand die niet bekend is met India.

Trein

De nieuwe Delhi Metro Express Train rijdt elke 20 minuten naar het New Delhi Station in de stad, tussen 5:00uur en 23:00uur. Op dit station kunt u overstappen op het snelgroeiende metronetwerk van de stad, dat inmiddels al uit 6 lijnen bestaat. Er zijn intenties om hier een 24-uurs service van te maken.

Deze rit duurt 20 minuten en kost 80 INR.

Bus

Er rijden lokale bussen van Delhi Transport Corporation (DTC) en van EATS naar Delhi. DTC heeft 8 verschillende routes naar diverse delen van de stad. De bussen van EATS rijden naar het Inter State Bus Terminal (ISBT) bij Kashmiri Gate, Connaught Place, New Delhi Station en diverse hotels in de stad. De bussen vertrekken elk uur bij Terminal 1D en Terminal 3. Een rit naar de stad duurt een uur en kost 50 INR. In de aankomsthal koopt u een kaartje, met een vaste zitplaats.

Taxi

Veel hotels zijn bereid om van te voren voor een taxi te zorgen. Als u dit niet doet is de beste optie om bij een taxibalie, direct voorbij de douane, een kaartje te kopen. Er zijn taxibalies onder toezicht van de politie. Deze balies bieden goedkopere taxi’s, maar vaak zonder airco. Een rit kost 200-300 INR. Bij particuliere balies betaalt u meer. Een taxi met airco rekent een toeslag van ten minste 30%.

Adresgegevens

Delhi Indira Gandhi International Airport
‘New Udaan Bhawan’, Terminal 3
Indira Gandhi International Airport
New Delhi-110 037
India

Indira Gandhi International Airport, Rangpuri, New Delhi, India