Phnom Penh International Airport (IATA afkorting PNH), voorheen bekend als Pochentong International Airport is een erg kleine luchthaven bij de hoofdstad van Cambodja. In 2019 vervoerde het iets meer dan 6 miljoen passagiers. Qua aantal bestemmingen en passagiers is het vergelijkbaar met Siem Reap International Airport bij de tempels van Angkor, in het noorden van het land. Phnom Penh kan via Parijs worden bereikt met Air France, of met een overstap op een Aziatische hub zoals Bangkok.

De luchthaven heeft een nieuwe en moderne terminal, voorzien van winkels, eetgelegenheden, toeristeninformatie en banken met pinautomaten.

Vliegen naar Phnom Penh

Voor vliegtickets naar Phnom Penh International Airport raden wij Tix.nl aan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Phnom Penh: 9673 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 11 uur (exclusief overstaptijd)
  • Tijdsverschil met Nederland: 6 uur later (GMT +7)
  • Phnom Penh International Airport Airport ligt 7 kilometer ten westen van het centrum van Phnom Penh.

Taxi

Het is in Cambodja mogelijk om een taxi te nemen, maar ook om een tuktuk te nemen. Een tuktuk is een overdekte, maar open voertuig, een soort brommer met aanhanger, waarop plaats is voor ongeveer 4 personen met tassen. De tuktuk is onhandig als u koffers meebrengt.

Wil je een iets comfortabelere en veiligere taxi dan kun je ook een taxi nemen, reken echter op lange rijen. Heb je hier geen zin in, dan kun je online een taxi vooruit boeken via Taxi2Airport. De prijs is vooraf al afgesproken, het taxibedrijf is gecontroleerd en dus veilig en betrouwbaar en de chauffeur staat voor je klaar.

Trein en bus niet mogelijk

Er rijdt geen openbaar vervoer van de luchthaven naar Phnom Penh, en ook niet in de stad.

Adresgegevens

Phnom Penh International Airport
National Road No. 4
Pochentong,
Phnom Penh
Cambodja