Phuket International Airport (IATA afkorting: HKT) is de op een na grootste luchthaven van Thailand. Ongeveer 18,1 miljoen passagiers maakten in 2019 gebruik van de luchthaven. De luchthaven heeft uitstekende verbindingen met andere plaatsen in Thailand, grote steden in Azië en een aantal grote steden buiten Azië.

De meeste mensen zullen Phuket bereiken met een overstap in Bangkok. De KLM werkt samen met Bangkok Airways om een vlekkeloze overstap mogelijk te maken. De koffers worden automatisch doorgegeven, en de instapkaart voor de volgende vlucht hebt u op Schiphol al gekregen. Bangkok Airways vliegt vele malen per dag naar Phuket. Op Bangkok Suvarnabhumi Airport dient u langs de Thaise douane te gaan om een stempel te krijgen.

Indien u met Bangkok Airways vliegt kunt u gratis eten, drinken en internetten in de lounge van deze maatschappij bij de betreffende vertrek gates in Bangkok.

Terminal 1 van Phuket International Airport is bestemd voor de internationale vluchten en Terminal 2 voor de binnenlandse vluchten. De terminals zijn klein en aaneengesloten. De terminals zijn niet hypermodern, maar wel prima, en van alle gemakken voorzien. Er kan goed gegeten worden, er zijn tal van winkels en u kunt er zelfs een heerlijke massage krijgen.

Vliegen naar Phuket

Voor vliegtickets naar Phuket Airport raden we Tix.nl aan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Phuket Airport feiten:

  • Afstand naar Amsterdam naar Phuket: 10900 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 14 uur (exclusief overstaptijd)
  • Tijdsverschil met Nederland: 6 uur later (GMT +7)
  • Phuket International Airport ligt 32 kilometer ten noorden van Phuket Town, 35 kilometer van het populaire Hat Patong (Patong Beach) en 42 kilometer van het Hat Karon (Karon Beach).

Van en naar Phuket Airport met de taxi

Bij de aankomsthallen van de luchthaven staan tal van balies waar u een kaartje voor de taxi of minibus kunt kopen. Een taxirit zover als naar Hat Karon kost zo’n 800 Baht. De taxi’s rijden op de meter, en op de zichtbare prijs komt 120 Baht toeslag voor de luchthaven. Voor de officiële taxistandplaats gaat u rechtsaf buiten de terminal. Zekerheid over de prijs, en vooraf betalen? Dat kan via Taxi2Airport. De chauffeur en de taxi zullen voor jou klaarstaan, de eventuele vertraging weten ze aan de hand van het vluchtnummer ook. Alles is vooraf gecheckt, de klantenservice gewoon Nederlands: dat is zorgeloos reizen met Taxi2Airport.

Vergelijk hier de beste prijzen voor jouw vliegveld-taxi.

Autoverhuur op Phuket Airport

Auto huren in Phuket? Via EasyTerra autohuur huur je met het worry-free label een auto inclusief alle benodigde verzekeringen. Verborgen kosten zijn er niet. En de leeftijdstoeslag is gewoon transparant! Zorgeloos een auto huren op het vliegveld van Phuket kan gewoon met EasyTerra!

Openbaar vervoer van en naar vliegveld Phuket

Trein

Er rijden geen treinen op het eiland Phuket.

Bus

De enige echte toeristenbus van het eiland gaat elk uur tot elke 90 minuten van de luchthaven naar Phuket Town. Niet zo bruikbaar als deze opvallende oranje bus eruit ziet dus, want Phuket Town is niet de plaats waar de toeristen voor komen.

Minibus

Een kaartje voor de gedeelde minibus slechts 150 Baht. Als u met de minibus reist moet er worden gewacht tot de bus vol is voordat deze vertrekt. Dit kan langer duren dan u wenst. Sommige minibusbedrijven zijn drukker dan andere, kijk dus goed. U loopt het risico dat u op de passagiers van de volgende vlucht moet wachten als u laat aankomt bij de vertrekplaats. Halverwege de rit naar Phuket stopt de bus bij een reisorganisatie. Hier wordt geïnventariseerd naar welke hotels de passagiers gebracht wensen te worden. Een rit naar de populaire toeristenbestemmingen duurt een klein uur.

Adresgegevens

Phuket International Airport
222 Moo 6
Talbol Mai Kwao
Phuket
Thailand