Phuket International Airport (IATA afkorting: HKT) is de op een na grootste luchthaven van Thailand. Ongeveer 18,1 miljoen passagiers maakten in 2019 gebruik van de luchthaven. De luchthaven heeft uitstekende verbindingen met andere plaatsen in Thailand, grote steden in Azië en een aantal grote steden buiten Azië.

De meeste mensen zullen Phuket bereiken met een overstap in Bangkok. De KLM werkt samen met Bangkok Airways om een vlekkeloze overstap mogelijk te maken. De koffers worden automatisch doorgegeven, en de instapkaart voor de volgende vlucht hebt u op Schiphol al gekregen. Bangkok Airways vliegt vele malen per dag naar Phuket. Op Bangkok Suvarnabhumi Airport dient u langs de Thaise douane te gaan om een stempel te krijgen.

Indien u met Bangkok Airways vliegt kunt u gratis eten, drinken en internetten in de lounge van deze maatschappij bij de betreffende vertrek gates in Bangkok.

Terminal 1 van Phuket International Airport is bestemd voor de internationale vluchten en Terminal 2 voor de binnenlandse vluchten. De terminals zijn klein en aaneengesloten. De terminals zijn niet hypermodern, maar wel prima, en van alle gemakken voorzien. Er kan goed gegeten worden, er zijn tal van winkels en u kunt er zelfs een heerlijke massage krijgen.

Vliegen naar Phuket

Voor vliegtickets naar Phuket Airport raden we Tix.nl aan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Phuket Airport feiten:

  • Afstand naar Amsterdam naar Phuket: 10900 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 14 uur (exclusief overstaptijd)
  • Tijdsverschil met Nederland: 6 uur later (GMT +7)
  • Phuket International Airport ligt 32 kilometer ten noorden van Phuket Town, 35 kilometer van het populaire Hat Patong (Patong Beach) en 42 kilometer van het Hat Karon (Karon Beach).

Van en naar Phuket Airport met de taxi

Bij de aankomsthallen van de luchthaven staan tal van balies waar u een kaartje voor de taxi of minibus kunt kopen. Een taxirit zover als naar Hat Karon kost zo’n 600 Baht. De taxi’s rijden op de meter, en op de zichtbare prijs komt 100 Baht toeslag voor de luchthaven. Voor de officiële taxistandplaats gaat u rechtsaf buiten de terminal.

Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via TaxiTender. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer van en naar vliegveld Phuket

Trein

Er rijden geen treinen op het eiland Phuket.

Bus

De enige echte toeristenbus van het eiland gaat elk uur tot elke 90 minuten van de luchthaven naar Phuket Town. Niet zo bruikbaar als deze opvallende oranje bus eruit ziet dus, want Phuket Town is niet de plaats waar de toeristen voor komen.

Minibus

Een kaartje voor de gedeelde minibus slechts 150 Baht. Als u met de minibus reist moet er worden gewacht tot de bus vol is voordat deze vertrekt. Dit kan langer duren dan u wenst. Sommige minibusbedrijven zijn drukker dan andere, kijk dus goed. U loopt het risico dat u op de passagiers van de volgende vlucht moet wachten als u laat aankomt bij de vertrekplaats. Halverwege de rit naar Phuket stopt de bus bij een reisorganisatie. Hier wordt geïnventariseerd naar welke hotels de passagiers gebracht wensen te worden. Een rit naar de populaire toeristenbestemmingen duurt een klein uur.

Autoverhuur op Phuket Airport

Auto huren in Phuket? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Phuket International Airport
222 Moo 6
Talbol Mai Kwao
Phuket
Thailand