Samui International Airport (IATA afkorting USM), ook bekend als Koh Samui International Airport is een klein maar heel bijzonder vliegveld in Thailand die geldt als toegangspoort naar dit populaire eiland, en naar Koh Phangan en Koh Tao. Zo’n 1,2 miljoen passagiers maakten in 2019 gebruik van de luchthaven. De luchthaven heeft uitstekende verbindingen met een aantal andere plaatsen in Thailand zoals Chiang Mai, Krabi en Phuket en met de Aziatische steden Singapore, Kuala Lumpur en Hong Kong.

De meeste reizigers zullen Koh Samui bereiken met een overstap in Bangkok. De KLM werkt samen met Bangkok Airways om een vlekkeloze overstap mogelijk te maken. De koffers worden automatisch doorgegeven, en de instapkaart voor de volgende vlucht hebt u op Schiphol al gekregen. Bangkok Airways vliegt meerdere malen per dag naar Koh Samui. Op Bangkok Suvarnabhumi Airport dient u langs de Thaise douane te gaan om een stempel te krijgen.

Indien u met Bangkok Airways vliegt kunt u gratis eten, drinken en internetten in de lounge van deze maatschappij bij de betreffende vertrek gates in Bangkok en ook op Samui International Airport.

De terminal van deze luchthaven heeft vrijwel geen muren. U waant zich dus buiten, en de hitte kan daarom oplopen. Het ziet er wel erg idyllisch uit, en zijn goede voorzieningen beschikbaar.

Vliegen naar Koh Samui

Vliegtickets naar Koh Samui Airport kun je het beste boeken op een vliegticketvergelijker zoals Tix.nl. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Koh Samui: 10900 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 14 uur (exclusief overstaptijd)
  • Tijdsverschil met Nederland: 7 uur later (GMT +8)
  • Samui International Airport ligt 2 kilometer ten noorden van Chaweng.

Van en naar Samui International Airport met de taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Samui International Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Autoverhuur op Samui Airport

Auto huren op Samui? Via EasyTerra autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Trein

Er rijden geen treinen op het eiland Koh Samui.

Bus

Er rijden geen bussen op het eiland Koh Samui.

Taxi en minibus

Vanuit de aankomsthal loopt u als vanzelf richting de uitgang van de kleine luchthaven, waar u bij de balie een kaartje koopt voor de taxi of de minibus. Een taxirit naar Chaweng kost 350 tot 500 Baht, maar de meeste chauffeurs zullen de hoofdprijs vragen, en willen niet rijden op de meter. De rit duurt hooguit 20 minuten. Inderdaad, taxi’s op dit traject vragen behoorlijk meer dan hun collega’s in Bangkok.

Een kaartje voor de gedeelde minibus slechts 120 Baht. Als u met de minibus reist kan het zijn dat u even moet wachten op meer passagiers voordat de bus vertrekt.

Boot

Als u komt voor een bezoek aan Koh Tao of Koh Phangan dan reist u ook het beste via Koh Samui. Op de luchthaven lopen aanbieders voor een taxi/boot combinatie die erg hoge prijzen vragen. Bij de informatiebalie bij de uitgang van de luchthaven krijgt u de betere informatie. Er zijn circa 3 ferry’s per dag naar Koh Phangan, waarvan de laatste rond zonsondergang vertrekt. Het vertrekpunt van de boot is 3 kilometer van de luchthaven, en 5 kilometer van Chaweng.

ท่าอากาศยานนานาชาติสมุย, บ้านบางรัก, จังหวัดสุราษฎร์ธานี, Thailand