Seoul Incheon International Airport (IATA afkorting: ICN) is de grootste luchthaven van Zuid-Korea, een van de belangrijkste luchthavens van Azië en één van de beste drie ter wereld als het gaat om de kwaliteit die het de gebruikers biedt. Een 5 sterren vliegveld volgens Skytrax. Ruim 71 miljoen passagiers maakten in 2019 gebruik van het vliegveld van Seoul.

Seoul Incheon Airport is de thuisbasis van Korean Air en Asiana Airlines. De KLM en Skyteam partner Korean Air zorgen samen voor een frequente verbinding tussen Amsterdam en Seoul.

Het vliegveld is in 2001 gebouwd op het kunstmatige eiland Yeongjong Island en heeft de tweede luchthaven van Seoul, Gimpo International Airport, verdrukt als de belangrijke luchthaven voor internationale reizigers. De futuristische terminal van Incheon Seoul Airport is van binnen en van buiten indrukwekkend. Het bestaat uit het hoofdgebouw, en het daarvoor gelegen Concourse A.

Vliegen naar Seoul

Voor vliegtickets naar Seoul Incheon Airport kun je het beste naar Tix.nl. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Seoul: 8551 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 10 uur en 30 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: 8 uur later (GMT +7)
  • Seoul Incheon International Airport ligt 70 kilometer ten westen van het centrum van Seoul.

Van en naar Seoul Incheon International Airport met de taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Seoul Incheon International Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Auto huren

Een auto huren kan natuurlijk ook altijd op de luchthaven van Seoul. De standaard autoverhuurbedrijven zijn aanwezig maar ook een aantal lokale. Vergelijken kun je het beste doen met EasyTerra, een Nederlandse huurautovergelijker. Deze vergelijker heeft ook een Nederlandse klantenservice en is qua prijs vaak goedkoper dan de verhuurbedrijven zelf. Als je het worry-free label aanklikt dan zie je enkel full-inclusieve prijzen, met verzekering voor schade en diefstal.

Ander openbaar vervoer van en naar vliegveld Seoul

Trein

De A’REX treinen rijden rechtstreeks van de luchthaven naar het Seoul Station. Daar vertrekken de hogesnelheidstreinen van KTX naar verschillende steden in Zuid Korea. De Express service rijdt elk half uur en doet er 43 minuten over. Deze is met 13300 KRW veel duurder dan de forenzentrein die de route elke 6 minuten aflegt en er 53 minuten over doet. De forenzentrein kost namelijk maar 3700 KRW. Beide treinen zijn beschikbaar tussen circa 5:20uur en middernacht.

Deze beide treinen stoppen ook bij Gimpo Airport, en rekenen daar beide 3100 KRW voor. Het is de snelste manier om tussen de twee vliegvelden te reizen; het lukt in 28 en 35 minuten afhankelijk van de gekozen dienst.

Bus

Vooral als uw hotel zich in de zuidelijke delen van Seoul bevindt is een bus een goede optie. De medewerkers op de luchthaven kunnen u informeren welke route u het beste bij uw hotel brengt. De chauffeur van de bus spreekt waarschijnlijk weinig Engels, maar de aankomende haltes worden ook in het Engels weergegeven in de bus. Een kaartje koopt u het beste bij het loket in de terminal.
Er is een onderscheid tussen Limousine Bussen ad 15’000 KRW, en reguliere stadsbussen ad 8000 – 9000 KRW per enkele reis. De bussen rijden ook naar Gimpo Airport, dan kost het u minder dan de helft van dat bedrag.

De Limousine Bussen hebben als voordeel dat ze langs toeristische bestemmingen en grote hotels rijden. De stadsbussen rijden naar de verschillende grote Transportation Hubs.

Taxi

De vele taxi’s die tussen het vliegveld en het centrum van Seoul rijden, doen dit op de meter. Een standaard of deluxe taxi kost respectievelijk circa 50’000 en 70’000 KRW, plus eventuele kosten voor tolwegen. De chauffeurs zijn zeer vriendelijke, maar spreken net als de buschauffeurs niet altijd goed Engels. Het is handig om uw bestemming in het Koreaans op te laten schrijven.

De meeste taxi’s kunt u ook met de creditcard afrekenen, maar niet allemaal ! Daarom kun je het beste online reserveren bij Taxi2Airport, zoals hierboven staat beschreven.

Adres Seoul Airport

Seoul Incheon International Airport
2850 Unseo-dong
Jung-gu
Incheon 400-700
Zuid-Korea

인천국제공항, 운서동, 인천, Zuid-Korea