Shanghai Pudong International Airport (IATA afkorting: PVG) is de meest internationale van de twee luchthavens van Shanghai. De andere luchthaven heet Hongqiao Airport. Het is een van de snelst groeiende luchthavens van Azië. In 2019 vervoerde het meer dan 76 miljoen passagiers. Shanghai Airport is de thuisbasis van China Eastern Airlines, Juneyao Airlines, Shanghai Airlines en Air China. De KLM heeft net als China Eastern een lijndienst tussen Amsterdam en Shanghai.

Shanghai Airport bestaat uit de naast elkaar gelegen Terminals 1 en Terminal 2. Beide terminals zijn modern, transparant en van alle gemakken voorzien.

Vliegen naar Shanghai

Voor vliegtickets naar vliegveld Shanghai raden wij Tix.nl aan. Zo vind je altijd de voordeligste tickets. Deze website heeft vaak hele goede aanbiedingen, en kan goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

– Afstand van Amsterdam naar Shanghai: 9018 kilometer.
– Vliegtijd: ongeveer 11 uur
– Tijdsverschil met Nederland: 7 uur later (GMT +8)
– Shanghai Pudong Airport ligt 40 kilometer ten oosten van het centrum van Shanghai.

Taxi

De taxi’s staan in lange rijen voor beide terminals van vliegveld Shanghai. Een rit naar het centrum duurt een ruim uur en kost ongeveer 150 RMB. Tussen 23:00uur en 5:00uur zal de prijs 35% hoger zijn. De taxi’s rijden op de meter. Wees alert dat de chauffeur de meter daadwerkelijk gebruikt. Weinig chauffeurs spreken goed Engels. Het is niet onverstandig om de naam van de bestemming of het hotel in Chinese karakters mee te nemen om het aan de chauffeur te laten zien. Chauffeurs die niet bij een officiële standplaats van Shanghai Airport hun klanten proberen te vinden hebben dikwijls een aangepaste meter, of rijden een omweg.

Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point op Shanghai Airport klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Trein en metro

Shanghai Airport heeft een Maglev-trein verbinding met het centrum van de stad. Deze magneetzweeftrein, ook bekend als Shanghai Transrapid, rijdt tot maximaal 430 kilometer per uur en doet er dan ruim 7 minuten over om het Longyang Road Metro Station vlakbij Pudong en het centrum van de stad te bereiken. Dit is een station van metrolijn 2.

De trein rijdt elke 15 minuten à 30 minuten tussen 6:45uur en 21:30uur. Een kaartje kost 50 RMB, of 40 RMB op vertoon van uw vliegticket. Een retourkaartje kost 80 RMB en is 7 dagen geldig. Het treinstation bevindt zich tussen de terminals.

Tegenover het Maglev-station op vliegveld Shanghai, is het metrostation van lijn 2. Deze lijn gaat langs People’s Square en rijdt door naar de andere luchthaven van de stad Shanghai Hongqiao Airport. Om door te reizen naar het centrum moet op Guanglan Road worden overgestapt op de metro aan de overzijde van het perron. Afhankelijk van de eindbestemming kost de metro 2 to 8 RMB. Een rit tot aan People’s Square duurt een uur, en de metrotreinen rijden tussen 6:00uur en 21:00uur.

Bus

De bus is een langzamere en duurdere optie om vanaf vliegveld Shanghai het centrum (People’s Square) te bereiken, maar kunnen een goede optie zijn buiten de openingstijden van de metro. De bussen rijden 24 uur per dag. Ze doen er 90 minuten over om vanaf Shanghai Airport het centrum te bereiken en kosten 15 tot 30 RMB.

Adresgegevens

Shanghai Pudong International Airport
Pudong New Area
Shanghai 201202
China