Singapore Changi Airport (IATA afkorting: SIN) is herhaaldelijk gekozen tot de beste luchthaven ter wereld. Het is ook een van de 4 grote Aziatische hubs waar veel reizigers overstappen naar andere bestemmingen in Azië en in Australië. Singapore Airlines (afbeelding) vliegt dagelijks tussen Amsterdam en Singapore Changi Airport, evenals de KLM.

De aaneengesloten terminals, genummerd 1, 2 en 3, zijn verbonden met een gratis Changi Airport Skytrain, maar u kunt ook te voet van de ene naar de andere terminal. De Budget Terminal ligt echter even verderop. Een shuttlebus pendelt tussen deze terminal en het hoofdgebouw van de luchthaven.

Vliegen naar Singapore

Voor vliegtickets naar Singapore raden wij Tix.nl aan. Zo vind je altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan airlines en reisbureaus.

Feiten:

– Afstand van Amsterdam naar Singapore: 11337 kilometer.
– Vliegtijd: ongeveer 13 uur
– Tijdsverschil met Nederland: 7 uur later (GMT +8)
– Singapore Changi International Airport ligt 20 kilometer ten noordoosten van het centrum van Singapore.

Taxi

Taxi’s staan normaal gesproken de terminals (ook bij de budget terminal). Toch is het vaak fijn om een vooraf geboekte taxi te hebben. Je kunt dan op een veilige en prettige manier vanaf of naar Singapore Changi Airport reizen. Dan heb je zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat. Voordelig en van te voren een taxi reserveren doe je via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Trein en metro

Er is geen trein naar het centrum van Singapore, maar een metro. Deze metro van het Mass Rapid Transit (MRT) netwerk doet er ruim half uur over om het centrum te bereiken. Er moet altijd worden overgestapt op de metro aan de overzijde van het perron op de halte Tenah Merah, even buiten de luchthaven.

Deze metro vertrekt ondergronds tussen de terminals T2 en T3 en rijdt elke 10 minuten tussen 5:30uur en 23:00uur. Een kaartje kost 1,60 SGD plus 1 SGD borg voor het plastic metrokaartje.

Bus

Er zijn enkel stadsbussen naar Singapore, de SBT Transit 36 lijn gaat naar het bekende Regent Hotel in het centrum. De bussen rijden tussen 6:00uur en middernacht.

Adresgegevens

Singapore Changi International Airport
PO Box 168
Singapore 918141
Singapore

Singapore Changi Airport, Singapore