Tel Aviv Ben Gurion International Airport

Tel Aviv Ben Gurion International Airport (IATA afkorting: TLV), in de volksmond ook wel Natbag genoemd, is de grootste luchthaven van Israël, en een van de beste ter wereld in de klasse 15 tot 25 miljoen passagiers volgens de Airports Council International. Ruim 20 miljoen passagiers maakten in 2017 gebruik van de luchthaven. Het is daarmee vrij klein en overzichtelijk.

Dagelijks vliegen de Israëlische maatschappij El Al, en ook KLM, Easyjet en Transavia tussen Amsterdam en Tel Aviv. Brussels Airlines en El Al verbinden Brussel met Tel Aviv.

De luchthaven bestaat uit Terminal 1 en Terminal 3. Terminal 2 is afgebroken, en nummer 4 is in 1999 gebouwd maar nog nooit gebruikt voor vaste dienstregelingen. De nieuwe Terminal 3 heeft het internationale verkeer van Terminal 1 overgenomen.

Boek nu goedkope vliegtickets naar Tel Aviv!

vliegveld Tel Aviv Ben Gurion Airport El AlVliegen naar Tel Aviv

Voor vliegtickets naar Tel Aviv Ben Gurion Airport raden wij u Worldticketcenter.nl en Tix.nl aan.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Tel Aviv: 3311 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 4 uur en 15 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: een uur later (GMT +2)
  • Tel Aviv Ben Gurion International Airport ligt 15 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Tel Aviv.

Van en naar Tel Aviv Ben Gurion Airport met de taxi

Een taxirit naar Tel Aviv kost circa 150 NIS, en fluctueert mee met de olieprijs. De gedeelde Sherut Taxi’s voor maximaal 10 personen mogen niet van de luchthaven naar Tel Aviv rijden. Wel kunt u hier gebruik van maken om naar andere bestemmingen in Israël te rijden. Een plaats in de Sherut Taxi naar Jeruzalem kost circa 50 NIS en naar Haifa 70 NIS.

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Tel Aviv Ben Gurion Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer van vliegveld Tel Aviv

Trein

De trein naar Tel Aviv vertrekt elke 20 minuten van Terminal 3, en doet er 15 minuten over om in het centrum van Tel Aviv te komen. ’s Nachts tussen 1:30uur en 5:30uur rijdt de trein één keer per uur. De trein rijdt niet tijdens de sabbat van vrijdagmiddag tot zaterdagavond. De laatste trein op vrijdag rijdt om 14:11uur, en de eerste op zaterdag om 19:35uur.

Bus

De bus 222 naar Tel Aviv is (tijdelijk) opgeheven. Er rijden geen stadsbussen naar Tel Aviv, maar er is wel openbaar vervoer naar andere plaatsen in Israël. Het duurt 45 minuten met de bus naar Jeruzalem en 1,5 uur naar Haifa.

logosc-120x85Autoverhuur op Tel Aviv Airport

Auto huren in Tel Aviv? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Tel Aviv Ben-Gurion Airport
PO Box 7
Ben-Gurion Airport 70100
Israel


Mijn locatie
Bereken route