Tel Aviv Ben Gurion International Airport (IATA afkorting: TLV), in de volksmond ook wel Natbag genoemd, is de grootste luchthaven van Israël, en een van de beste ter wereld in de klasse 15 tot 25 miljoen passagiers volgens de Airports Council International. Bijna 25 miljoen passagiers maakten in 2019 gebruik van de luchthaven. Het is daarmee relatief klein en overzichtelijk.

Dagelijks vliegen de Israëlische maatschappij El Al, Arkia, en ook KLM, Easyjet en Transavia tussen Amsterdam en Tel Aviv. Brussels Airlines en El Al verbinden Brussel Airport met Tel Aviv.

De luchthaven bestaat uit Terminal 1 en Terminal 3. Terminal 2 is afgebroken, en nummer 4 is in 1999 gebouwd maar nog nooit gebruikt voor vaste dienstregelingen. De nieuwe Terminal 3 heeft het internationale verkeer van Terminal 1 overgenomen.

Vliegen naar vliegveld Tel Aviv

Voor vliegtickets naar Tel Aviv Ben Gurion Airport raden wij Tix.nl aan. Een betrouwbare vliegticket vergelijker die ook nog eens vaak goede deals heeft.

Feiten over Tel Aviv Airport

  • Afstand van Amsterdam naar Tel Aviv: 3311 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 4 uur en 15 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: een uur later (GMT +2)
  • Tel Aviv Ben Gurion International Airport ligt 15 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Tel Aviv.

Taxi

Een taxirit naar Tel Aviv kost circa 150 NIS, en fluctueert mee met de olieprijs. De gedeelde Sherut Taxi’s voor maximaal 10 personen mogen niet van de luchthaven naar Tel Aviv rijden. Wel kunt u hier gebruik van maken om naar andere bestemmingen in Israël te rijden. Een plaats in de Sherut Taxi naar Jeruzalem kost circa 50 NIS en naar Haifa 70 NIS. Dit zijn echter wel de prijzen omstreeks 2015, reken maar dat ze sindsdien hoger zijn. Wil je zekerheid over de prijzen, dan kun je het beste vooraf boeken via Taxi2Airport, van het Nederlandse bedrijf Transferz. De prijs is vooraf betaald en de chauffeur staat voor jou klaar. Wel zo fijn, zorgeloos reizen.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Autoverhuur op Tel Aviv Airport

Via EasyTerra autohuur huur je een auto, als je het worry-free label hebt aangeklikt, inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Ook wat dat betreft is zorgeloos reizen wel zo fijn. Schade? Check. Diefstal? Check. EasyTerra werkt enkel samen met betrouwbare partners.

Trein

De trein naar Tel Aviv vertrekt elke 20 minuten van Terminal 3, en doet er 15 minuten over om in het centrum van Tel Aviv te komen. ’s Nachts tussen 1:30uur en 5:30uur rijdt de trein één keer per uur. De trein rijdt niet tijdens de sabbat van vrijdagmiddag tot zaterdagavond. De laatste trein op vrijdag rijdt om 14:11uur, en de eerste op zaterdag om 19:35uur.

Bus

De bus 222 naar Tel Aviv is (tijdelijk) opgeheven. Er rijden geen stadsbussen naar Tel Aviv, maar er is wel openbaar vervoer naar andere plaatsen in Israël. Het duurt 45 minuten met de bus naar Jeruzalem en 1,5 uur naar Haifa.

Adresgegevens

Tel Aviv Ben-Gurion Airport
PO Box 7
Ben-Gurion Airport 70100
Israel

נמל התעופה הבינלאומי בן-גוריון, יהוד מונוסון, מחוז המרכז, Israël