Tokyo Haneda Airport

terminal van vliegveld tokyo haneda

Terminal 2 van vliegveld Tokyo Haneda

Tokyo Haneda International Airport (IATA afkorting: HND) (Japans: Tōkyō Kokusai Kūkō)  is de drukste luchthaven van Japan, de 4e drukste luchthaven ter wereld (2014) en na Bejijng Capital Airport de 2e van Azië. Sinds Tokyo Haneda internationaal is gegaan is het aantal vluchten sterk toegenomen. De andere grote internationale luchthaven van Tokio, Tokyo Narita Airport, is daarmee ingehaald als drukste vliegveld. Haneda heeft op dit moment meer dan 70 miljoen reizigers per jaar.

Tokyo Haneda was lange tijd een luchthaven voor binnenlandse vluchten maar heeft sinds een aantal jaren een inhaalslag gemaakt. Doordat het dichter bij het centrum van Tokio ligt, is het vooral door Japanners zelf een vaker gebruikt vliegveld.

Er zijn 3 terminals op het vliegveld welke alle 3 eigendom zijn van  Japan Airport Terminal Co., Ltd., de rest van het vliegveld is wel eigendom van de overheid. De 2 hoofdterminals, 1 en 2, zijn verbonden met een tunnel. De kleinere internationale terminal is bereikbaar met een gratis shuttlebus die om de 5 minuten naar de hoofdterminals rijdt.

Momenteel reizen veel reizigers voor Groot-Tokio van Haneda naar Kansai Airport of andere internationale vliegvelden in Japan om dan een internationale vlucht te pakken. Dit is sneller en goedkoper dan afreizen naar het verder gelegen Tokio Narita.
Terminal 1 wordt veelvuldig gebruikt door Japan Airlines, en All Nippon Airways (ANA) voornamelijk Terminal 2.

Vliegen naar Tokyo

Voor vliegtickets naar Tokyo Haneda raden wij u Worldticketcenter.nl en CheapTickets.nl aan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

haneda airport

  • Afstand van Amsterdam naar Tokio: 12696 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 12 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: 8 uur later (GMT +9)

Van en naar Tokyo Haneda Airport met de taxi

Een taxi van Tokyo Haneda Airport naar Tokio centrum kost ongeveer  ¥4000,- tot ¥10.000 yen. Dit is afhankelijk van of u overdag, ‘s avonds of ‘s nachts met de taxi gaat, en natuurlijk van uw eindbestemming. Vraag daarom altijd van te voren een schatting van de kosten aan de taxichauffeur. Taxi’s vindt u overal voor het vliegveld.

Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer van en naar vliegveld Tokyo Haneda

Monorail

Er rijdt een ultramoderne monorail van Tokyo Haneda Airport naar Station Hamamatsucho in het centrum van Tokio. Deze belevenis is aan te raden maar kost u wel ongeveer ¥470 yen voor een enkeltje. De rit duurt circa 21 minuten. De monorail heeft in beide hoofdterminals van Haneda Airport een station.

Bus

De bus is een relatief voordelig reismiddel, enkele reistijden en kosten voor u op een rij:

  • Station Yokohama — 30 min., ¥560
  • Station Tokio — 40 min., ¥900
  • Tokyo City Air Terminal
  • Station Shinjuku — 50 min., ¥1,200
  • Station Ikebukuro — 70 min., ¥1,200
  • Narita International Airport — 75 min., ¥3,000

Autoverhuur Tokyo Haneda Airport

Op de luchthaven van Tokyo Haneda is het gemakkelijk om een huurauto op te halen. Veel internationale aanbieders zijn actief op het vliegveld.

Adresgegevens

Tokyo International Airport
3-2, Haneda Airport 3-Chome
Ohta-ku
Tokyo 144-0041
Japan

Wilt u meer weten over de stad Tokyo of het land Japan dan verwijzen wij u door naar Tokyo.nl


Mijn locatie
Bereken route