Tokyo Haneda International Airport (IATA afkorting: HND) (Japans: Tōkyō Kokusai Kūkō)  is de drukste luchthaven van Japan, de 5e drukste luchthaven ter wereld (2019) en na Bejijng Capital Airport en Dubai Airport de 3e van Azië. Sinds Tokyo Haneda internationaal is gegaan is het aantal vluchten sterk toegenomen. De andere grote internationale luchthaven van Tokio, Tokyo Narita Airport, is daarmee ingehaald als drukste vliegveld. Haneda heeft op dit moment meer dan 85 miljoen reizigers per jaar (2019).

Tokyo Haneda was lange tijd een luchthaven voor binnenlandse vluchten maar heeft sinds een aantal jaren een inhaalslag gemaakt. Doordat het dichter bij het centrum van Tokio ligt, is het vooral door Japanners zelf een vaker gebruikt vliegveld.

Er zijn 3 terminals op het vliegveld welke alle 3 eigendom zijn van  Japan Airport Terminal Co., Ltd., de rest van het vliegveld is wel eigendom van de overheid. De 2 hoofdterminals, 1 en 2, zijn verbonden met een tunnel. De kleinere internationale terminal is bereikbaar met een gratis shuttlebus die om de 5 minuten naar de hoofdterminals rijdt.

Momenteel reizen veel reizigers voor Groot-Tokio van Haneda naar Kansai Airport of andere internationale vliegvelden in Japan om dan een internationale vlucht te pakken. Dit is sneller en goedkoper dan afreizen naar het verder gelegen Tokio Narita. Terminal 1 wordt veelvuldig gebruikt door Japan Airlines, en All Nippon Airways (ANA) voornamelijk Terminal 2.

Vliegen naar Tokyo

Voor vliegtickets naar Tokyo Haneda raden wij Tix.nl aan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus. Helaas zijn er op dit moment geen directe vluchten van Amsterdam naar Tokyo Haneda, maar wel naar Tokyo Narita.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Tokio: 12696 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 12 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: 8 uur later (GMT +9)

Van en naar Tokyo Haneda Airport met de taxi

Een taxi van Tokyo Haneda Airport naar Tokio centrum kost ongeveer  ¥4000,- tot ¥10.000 yen. Dit is afhankelijk van of u overdag, ‘s avonds of ‘s nachts met de taxi gaat, en natuurlijk van uw eindbestemming. Vraag daarom altijd van te voren een schatting van de kosten aan de taxichauffeur. Taxi’s vindt u overal voor het vliegveld.

Je kunt ze ook vooraf reserveren, via Taxi2Airport. De prijs is dan vooraf al betaald en de taxi met chauffeur gecontroleerd. Zo ben je verzekerd van een zorgeloze rit vanaf het vliegveld (zonder rijen, de chauffeur staat klaar) naar jouw adres. Het is een Nederlands bedrijf (onderdeel van Transferz) dus ook de klantenservice is Nederlands, ideaal!

Auto huren

Op de luchthaven van Tokyo Haneda is het gemakkelijk om een huurauto op te halen. Veel internationale aanbieders zijn actief op het vliegveld. Je kunt ook huurauto’s makkelijk reserveren via EasyTerra. Dit is een Nederlands bedrijf dat enkel met de betrouwbare autoverhuurders samenwerkt, de beste prijzen geeft en die vergelijkt. Met het worry-free label ben je bovendien optimaal verzekerd van zowel schade als diefstal; echt zorgeloos dus!

Ander openbaar vervoer van en naar vliegveld Tokyo Haneda

Monorail

Er rijdt een ultramoderne monorail van Tokyo Haneda Airport naar Station Hamamatsucho in het centrum van Tokio. Deze belevenis is aan te raden maar kost u wel ongeveer ¥470 yen voor een enkeltje. De rit duurt circa 21 minuten. De monorail heeft in beide hoofdterminals van Haneda Airport een station.

Bus

De bus is een relatief voordelig reismiddel, enkele reistijden en kosten voor u op een rij:

  • Station Yokohama — 30 min., ¥560
  • Station Tokio — 40 min., ¥900
  • Tokyo City Air Terminal
  • Station Shinjuku — 50 min., ¥1,200
  • Station Ikebukuro — 70 min., ¥1,200
  • Narita International Airport — 75 min., ¥3,000

Adresgegevens

Tokyo International Airport 3-2, Haneda Airport 3-Chome Ohta-ku Tokyo 144-0041 Japan

東京国際空港, 東京都, Japan