Tokyo Narita Airport (IATA afkorting: NRT) is de meest internationale luchthaven van Tokyo, en met ruim 44 miljoen passagiers in 2019 een grote speler in Azië. Narita Tokyo Airport ligt ten oosten van de stad. Het andere vliegveld van Tokyo, Tokyo Haneda is overigens groter, dichterbij en wordt steeds meer gebruikt voor internationale vluchten.

Sinds Japan Airlines niet meer naar Amsterdam vliegt, heeft de KLM het aantal vluchten opgevoerd naar 10 per week. Tokyo Narita Airport heeft twee separate terminals, verbonden met een shuttlebus. De KLM vluchten komen aan in terminal 1.

Vliegen naar Tokyo Narita Airport

Voor vliegtickets naar Tokyo raden wij Tix.nl aan. Dit is de beste vliegticketvergelijker die er is. Tix.nl heeft vaak goede aanbiedingen en kan doordat het het grootste volume heeft, goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Tokyo: 12696 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 12 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: 8 uur later (GMT +9)
  • Tokyo Narita Airport ligt 60 kilometer ten noordoosten van het centrum van Tokyo.

Taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Tokyo Narita Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Auto huren

Een auto huren doe je via EasyTerra. Dit is de enige logische keuze op het gebied van autoverhuurbedrijven. EasyTerra vergelijkt namelijk alle betrouwbare autoverhuurbedrijven op vliegvelden. Vink het worry-free label aan en je reist echt onbezorgd, inclusief verzekeringen voor schade en diefstalverzekering.

Ander OV vanaf vliegveld Tokyo Narita

Trein en metro

Op Tokyo Narita Airport hebben zowel terminal 1 als terminal 2 een treinstation. Van beide stations vertrekken Express treinen en lokale treinen naar het centrum (Tokyo Station). De reis duurt sowieso een uur en kost 3000 (±€20) Yen tot Tokyo Station en tot 4500 Yen (±€30) voor verder gelegen locaties rond het centrum.

De bekendste treinmaatschappij is de Narita Express. Deze rijdt elk half uur naar het centrum (Shibuya, Shinjuku) en door tot in de naburige stad Yokohama. U krijgt een stoelnummer toegewezen bij de (verplichte) reservering die u kunt maken bij het loket in de terminal.

De Skyliner trein van Keisei Electric Railway is goedkoper; 1950 Yen (±€15), maar rijdt slechts tot het Keisei Ueno station (niet te verwarren met het Ueno station).

Bus

Er zijn diverse stadsbussen die de metropool intrekken. De Airport Limousine Bus rijdt elk kwartier naar de Tokyo City Air Terminal en doet daar een uur tot anderhalf uur over en kost 3000 Yen.

Een shuttlebus tussen de terminals brengt u ook naar het Higashi Narita Station waar u kunt overstappen op het enorme metronet van Tokyo. De busrit is gratis en duurt 10 minuten.

Adresgegevens

Tokyo Narita International Airport
Narita-City
Chiba 282-8601
Japan

成田国際空港, 新田, 千葉県, Japan