België heeft vijf relatief grote vliegvelden die allen op Airportcheck.nl staan. De statistieken van de Belgische luchthavens, zoals je kunt zien zijn Zaventem en Charleroi Airport verreweg de grootste twee vliegvelden in België. De passagiers zijn in miljoenen per jaar.

# Luchthaven Passagiers (2023) Passagiers (2019)
1 Brussels Zaventem Airport 22,2 26,3
2 Charleroi Airport 8,2 8,2
3 Oostende-Brugge Airport 0,39 0,45
4 Antwerp Airport 0,26 0,3
5 Luik Airport 0,175 0,170

Luchtvaart en vliegvelden in België

Onze zuiderburen waren ooit onderdeel van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. Sinds 1830 is het onderdeel van het Koninkrijk België. De hoofdstad van België is Brussel, wat officieus ook de hoofdstad van Europa wordt genoemd. In 2013 was Brussel Airport de 25e luchthaven van Europa, gemeten in aantallen passagiers per jaar. Luchthaven Zaventem heeft een flinke tegenslag gehad toen in november 2001 de Belgische nationale vliegtuigmaatschappij Sabena Airlines failliet ging.

Na het failissement van Sabena kwam er ruimte op de Belgische markt. Eerst speelden buitenlandse maatschappijen handig in op het wegvallen van Sabena, in 2002 kwam er een nieuwe Belgische maatschappij: SN Brussels Airlines. De IATA code van Sabena werd overgenomen (SN), en in 2006 verandert de naam naar gewoon Brussels Airlines. De maatschappij wordt sindsdien gezien als de nieuwe nationale maatschappij van België, sinds 2008 is het overigens onderdeel van de Lufthansa Group. Jetairfly kwam een jaar later. Als onderdeel van de TUI Airlines Group doen ze het heel goed. Jetairfly is de enige maatschappij die vanaf alle commerciële vliegvelden in België vliegt.

Boek tickets via België met Tix.nl.

België feiten:

  • België heeft net als Nederland de euro sinds 2002.
  • De tijdzone in België is ook CET, of UTC+1.
  • De talen die worden gesproken in België zijn Vlaams en Frans.

Autoverhuur in België

Auto huren in België? Via EasyTerra autohuur huur je een auto met het worry-free label inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.