Europese vliegvelden

Europa heeft veel grote vliegvelden, de meeste grote steden hebben wel een eigen luchthaven. Vaak zijn er kleinere vliegvelden waar lowbudget-maatschappijen op vliegen.  Londen is het grootste luchtvaartknooppunt en heeft sinds 2012 maar liefst 6 vliegvelden.

Londen, Parijs, Frankfurt en Amsterdam zijn de traditionele grote ‘hubs’ op het Europese continent. Deze luchthavens zijn al gauw drie keer zo groot als die van de meeste hoofdsteden omdat de grote luchtvaartallianties hier de passagiersstromen doen samen komen zodat ze kunnen overstappen op intercontinentale vluchten. De KLM is een van de eerste maatschappijen in de wereld die dit verdienmodel heeft uitgerold, en daarom speelt Schiphol vandaag de dag nog een belangrijke rol in het Europese en mondiale vliegverkeer, ondanks de afwezigheid van een binnenlandse markt. Bekijk anders ook de top30 Europese vliegvelden.

Boek de goedkoopste vliegtickets binnen Europa

Vliegen in Europa

Voor vliegtickets naar alle vliegvelden in Europa gaat u natuurlijk naar Worldticketcenter.nl of Tix.nl. Hier vindt u altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

De Europese luchthavens zijn vrijwel allemaal modern en hebben goede verbindingen met het openbaar vervoer. Er kunnen echter grote prijsverschillen bestaan tussen de Airport Express trein of de lokale trein, en tussen de toeristenbus en de stadsbus. Dit staat zo goed mogelijk uitgeschreven voor alle vliegvelden die wij op AirportCheck hebben. Bekijk bij elk vliegveld op de kaart van google maps de exacte locatie van het vliegveld. We hebben de Europese vliegvelden op land gesorteerd.

Europese vliegvelden op AirportCheck:

België

Vliegvelden Europa - Schiphol

Denemarken

Duitsland

Finland

Frankrijk

Griekenland

Groot-Brittannië

Hongarije

Ierland

Italië

Nederland

Noorwegen

Oekraïne

Oostenrijk

Polen

Portugal

Roemenië

Rusland

Spanje

Tjechië

Turkije

Zweden

Zwitserland