Adana Sakirpasa Airport (IATA: ADA) is een luchthaven in het zuiden van Turkije. Het vliegveld ligt 3,5 kilometer ten zuidwesten van de stad Adana en wordt met name gebruikt voor binnenlandse vluchten. Op het moment voeren alleen de Turkse maatschappijen Sun Express, Pegasus en Turkish Airlines, de Duitse maatschappij Germania, de Saoedische maatschappij Nas Air, en de Qatarese Qatar Airways internationale vluchten uit op Adana Sakirpasa. Adana Airport werd in 1937 geopend als militaire luchthaven. Vanaf 1956 werd het ook gebruikt als een passagiersvliegveld.

Adana Airport verwerkte in 2019 zo’n 5 miljoen bezoekers. Zo’n driekwart hiervan komen uit eigen land. Het overige deel komt van internationale vluchten. Een deel komt voor een bezoek aan de stad Adana en een deel stroomt door naar de nabijgelegen kustplaatsen. Met name in de regio van Tarsus is men druk bezig met ontwikkeling.

Boek vliegtickets naar deze bruisende regio met Tix.nl! Deze vergelijker vergelijkt niet alleen de dure airlines, maar ook de budget carriers. Zo ben je verzekerd van de goedkoopste vliegtickets!

Vliegen naar Adana Sakirpasa Airport

  • Afstand van Amsterdam tot Adana: 3659 kilometer
  • Vliegtijd: 4 uur
  • Tijdverschil met Nederland: 1 uur later (GMT +2)
  • Adana Sarkipasa Airport ligt aan de rand van de stad Adana, op zo’n 4,5 kilometer van het absolute centrum

Taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Adana Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Trein

Er rijden geen treinen tussen Adana en de luchthaven van Adana.

Bus

De stad Adana is met de bus bereikbaar vanaf het vliegveld. Het gaat hier om buslijn 35. Het vliegveld is de halte Havalimani, de laatste halte is een halte ten noorden van Adana; Balcali Hostpital. Een ticket kost zo’n 1,5 Turkse lira, oftewel iets meer dan €0,50. de bus rijdt eens per uur. De busrit zelf duurt zo’n 15 minuten. Wil je naar het centrum? Rijd dan tot bushalte Sefa Özler Cd, vlakbij de belangrijkste hotels van Adana. Deze hotels hebben in sommige gevallen ook hun eigen shuttleservice. Dit is misschien wel een paar euro duurder, maar het scheelt je een flinke busrit. Als je de bus namelijk net niet haalt dan moet je een uur wachten.

Autoverhuur Adana Airport

Auto huren in Adana? Via EasyTerra autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Bestemmingsinformatie Adana

Adana is een bruisende stad in het zuiden van Turkije. Met zo’n 1,6 miljoen inwoners is het een van de grootste steden van de regio Cukurova. Adana staat bekend als om haar commerciële en agriculturele sector. Tevens begint het toerisme zich enigszins te ontwikkelen. Met haar gezellige stadshart, leuke cafeetjes aan de rivier en vele archeologische attracties heeft de stad ook een hoop te bieden.

Op zo’n dertig kilometer van de stad ligt het nieuwe toeristische stadje Tarsus. In Tarsus begint het toerisme zich steeds meer te ontwikkelen en men noemt het dan ook ‘het nieuwe Belek’. Laatstgenoemde is een sterk ontwikkelde toeristische stad met talloze hotels.

Adresgegevens van Adana Airport

Adana Sakirpasa Airport
01000 Adana, Turkije
+90 322 435 7859