Gazipasa Aiport (IATA afkorting: GZP) is een kleine luchthaven in het plaatsje Gazipasa in de regio Antalya. Kustplaatsen als Alanya, Avsallar en Okurcalar worden in het hoogseizoen bedient door de luchthaven. Pas sinds 2011 ontvangt Gazipasa Airport ook internationale vluchten. Daarvoor bediende het alleen de binnenlandse markt. Na de overeenkomst tussen de regering en TAV Airport Holding in 2009 bleken al gauw de internationale ambities. Het bedrijf begon namelijk gelijk met het uitbreiden van de landingsbaan naar 2 kilometer. Op 27 april 2011 landde de eerste internationale vlucht – uitgevoerd door Transavia vanaf Amsterdam – op Gazipasa Airport.

Gazipasa Airport vervoerde in 2019 zo’n 680.000 passagiers. Op het moment vliegen vanuit Amsterdam Transavia en Corendon Airlines op de luchthaven. Vanuit Brussel vliegt Thomas Cook Airlines op Gazipasa Airport. Tevens vliegen enkele Scandinavische luchtvaartmaatschappijen op het vliegveld. Gazipasa Airport ligt op 40 kilometer van de grote kustplaats Alanya. Vroeger moest men op de luchthaven van Antalya – gelegen op 120 kilometer van de stad – vliegen. Boek snel vliegtickets met Tix.nl!

Vliegen naar Alanya Gazipasa Airport

  • Afstand van Amsterdam tot Gazipasa: 2792 kilometer
  • Vliegtijd: 3 uur en 30 minuten
  • Tijdverschil met Nederland: 1 uur later (GMT +2)
  • Gazipasa Airport ligt 4 kilometer buiten het centrum van Gazipasa en 40 kilometer van Alanya.

Van en naar Alanya Airport met de taxi

Taxi’s zijn in het hoogseizoen altijd beschikbaar. Chauffeurs stellen zich in op vluchttijden. Het standaardtarief voor een taxirit bedraagt 2,9 Lire per kilometer plus een beginbedrag van 2,9 Lire. Een taxirit richting Alanya kost dus ongeveer € 50,- euro. Elke chauffeur kan vantevoren een schatting van de kosten geven. Zowel bij dag als nacht is het tarief hetzelfde.

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Alanya Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer vanaf vliegveld Alanya

Trein

Er rijdt geen trein naar de luchthaven.

Bus

Er rijden regelmatig bussen naar het centrum van Alanya en Anamur. Het merendeel van de bezoekers wordt echter door de touroperater waarmee men reist vervoert of kiest voor een taxi.

Autoverhuur Alanya Airport

Auto huren in Alanya? Via EasyTerra autohuur huur je een auto met het worry-free label inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten.

Bestemmingsinformatie over Alanya

Alanya is een van de populairste badplaatsen van Turkije. Jaarlijks kiezen vele duizende Nederlandse toeristen voor een zonvakantie in de bruisende stad. Het gezellige centrum in combinatie met het geweldige klimaat en de fijne stranden maken Alanya tot een onweerstaanbare trekpleister. De toeristische industrie in de stad is constant in ontwikkeling. Zo schieten de nieuwe resorts als paddestoelen uit de grond. Een van de nieuwste hotels rondom de stad is het Eftalia Splash Resort. Het resort maakt deel uit van de succesvolle Eftalia-keten en is hét waterparadijs voor de zomer van 2013.

Vanaf Gazipasa Airport is ook Side uitstekend te bereiken. Hoewel de luchthaven van Antalya iets dichterbij ligt, kun je bewust kiezen voor de rustige luchthaven van Gazipasa. Het stadje Side is een absolute toeristische trekpleister. Het centrum is cultureelhistorisch erg aantrekkelijk, barstensvol van uitgaansgelegenheden en voorzien van vele marktjes en winkeltjes. In deze kustplaats is de hotspot voor de zomer van 2013 het gloednieuwe Side Crown Serenity. Het hotel richt zich met name op families.

Adresgegevens Alanya Airport

Antalya Gazipaşa Airport
07900 Gazipaşa/Antalya/Turkey
+90 242 582 71 26 – 7
+90 242 582 74 26 – 7
gazipasa@tav.aero

Luchthaven Gazipaşa-Alanya, Gazipaşa, Antalya, Turkije