Alicante Airport (IATA afkorting: ALC), ook bekend als L’Altet Airport, is de 5e luchthaven van Spanje en de belangrijkste toegangspoort naar de toeristenplaatsen aan de Costa Blanca, vooral Benidorm. Met ruim 15 miljoen passagiers in 2019 is Alicante Airport een vrij kleine luchthaven, maar in de zomermaanden kan het er bijzonder druk worden. Alicante ligt behalve vlakbij de stad Alicante ook vlakbij de stad Elche, de officiële naam is dan ook Alicante-Elche Airport.

Transavia vliegt naar Alicante vanuit Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Vueling vliegt in het hoogseizoen ook vanuit Amsterdam naar Alicante.

In 2011 is de nieuwe terminal geopend waarmee de luchthaven qua oppervlakte maarliefst 6 keer zo groot is geworden. De oude terminals zijn gesloten.

Vliegen naar Alicante

Voor vliegtickets naar Alicante Airport raden wij Tix.nl aan. Hier vind je vaak de voordeligste vliegtickets.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Alicante: 1617 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 2 uur en 30 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: geen (GMT +1)
  • Alicante Airport ligt 9 kilometer ten zuidwesten van het centrum van Alicante.

Van en naar Alicante Airport met de taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Alicante Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer vanaf vliegveld Alicante

Trein en Tram

Er rijdt geen trein van en naar de luchthaven. Onder de nieuwe terminal wordt nog gebouwd aan een station voor de lokale treinen en trams.

Bus

Diverse busmaatschappijen rijden naar de verschillende bestemmingen aan de Costa Blanca.
ALSA rijdt naar Benidorm en Murcia, Costa Azul naar Torrevieja en Subús Alcoyana naar Alicante.
De bus naar Benidorm vertrekt elk heel uur vanaf 8:00uur tot en met 21:00uur. Dan is er de laatste bus om 23:00uur naar Benidorm. Een kaartje kost 8,20 Euro en de rit duurt 45 minuten.

De lokale stadsbus naar Alicante kost nog geen 3 Euro. Je neemt lijn C6, welke elke 20 minuten rijdt tussen 6:00uur en middernacht.

Autoverhuur Alicante Airport

Auto huren in Alicante? Via EasyTerra autohuur huur je een auto met het worry-free label inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Alicante Airport
03071 Alicante
España