Wil je parkeren op Schiphol Airport? Dat kan heel voordelig! Er zijn genoeg mogelijkheden welke op deze pagina worden besproken. Er zijn negen officiele soorten parkeerplaatsen waarvan er 6 reserveerbaar zijn en 3 niet. De 3 niet reserveerbare zijn parkeerplaatsen voor een korte periode. Denk aan het ophalen van iemand, of het wegbrengen van iemand. Dit kan soms wel even een uurtje duren. De reserveerbare parkeerplaatsen zijn bedoeld om een langere tijd te parkeren.

Vergelijk parkeerplekken bij Schiphol

Parkeren op Schiphol Airport – officiële mogelijkheden

Bij de officiële parkeerplaatsen op Schiphol Airport betaal je relatief iets meer dan bij de niet-officiële parkeerplaatsen. Voordeel is wel dat je waarschijnlijk niet met de bus hoeft en dat jouw auto gegarandeerd veilig staat op het terrein van het vliegveld. Verder zijn er geen verborgen kosten zoals creditcardtoeslagen of administratiekosten op een officiële parkeerplaats van Schiphol. Verder is parkeren op Schiphol gewoon heel gemakkelijk. Bekijk de plattegrond van parkeren op Schiphol.

3 parkeerplaatsen voor kort parkeren

 • Short Stop Parking (P6). Parkeer dicht bij de aankomsthal in een overdekte garage. Het kost €2 per 12 minuten, het eerste kwartier is gratis. Maximale dagtarief is €50, hiervoor zou je dus 5 uur en een kwartier geparkeerd kunnen staan.
 • Visitors Parking (P1,P2). Parkeer op Schiphol centrum met minimale loopafstanden tot de terminal. Dit kost €1 per 12 minuten met een dagmaximum van €32,50.
 • Excellence parking. Dit is een exclusieve parkeergarage die verrassend genoeg helemaal niet zoveel duurder is dan de twee vorige opties. Een lounge met gratis koffie en thee, WiFi en vluchtinformatie zit inbegrepen. Kosten: €2,50 per 12 minuten met een dagmaximum van €42,50. Enkel mogelijk met creditcard.

6 parkeerplaatsen voor lang parkeren

 • Smart Parking (P3) is de voordeligste parkeerplaats, mogelijk vanaf 3 dagen. Schiphol Smart Parking is alleen mogelijk door te reserveren. Betaal bijvoorbeeld voor 8 dagen €49,50, €89,50 voor 15 dagen of €115,50 voor 22 dagen. Er is 24-uurs cameratoezicht op P3. Verder ligt de parkeerplaats te ver om te lopen, je kunt op een gratis snelbus van de luchthaven wachten. Het ritje in de bus duurt slechts 5 minuten. De bus rijdt iedere 10 minuten, of het nou weekend, een feestdag of midden in de nacht is! Opstappen op Schiphol Plaza bij de speciale bushalte Lang Parkeren P3.
  Er is soms een actie gaande bij Schiphol Smart Parking: betaal niet meer dan €99, ook niet als je langer dan 3 weken op reis gaat! Deze actie’s gelden vaak in het winterseizoen.
 • Park & Travel (P3) is dezelfde parkeerplaats als Schiphol Smart Parking. Het verschil met Smart Parking is dat je niet hoeft te reserveren, en je kunt dit boeken vanaf 2 dagen parkeren.
 • Holiday Valet Parking (P6) is mogelijk vanaf 5 dagen boeken. Hoe eerder je reserveert, hoe voordeliger het wordt! Hoe het werkt? Je parkeert de auto gewoon in de Short Stop Parking parkeerplaats (P6). Lever de autosleutel in bij de servicebalie in de (overdekte) garage. Loop dan in ±2 minuten naar de terminal. De auto wordt vervolgens door gekwalificeerde medewerkers naar een ander terrein op Schiphol Airport gebracht. De ritten worden bijgehouden met een GPS-tracker. 8 dagen parkeren op Schiphol Airport (Holiday Valet Parking) kan vanaf €69,50.
 • Business Parking (P1,P2). Reserveren is niet verplicht maar kan wel. Je parkeert gewoon in P1 of P2, 2 minuten lopen vanaf de terminal. Zakelijk parkeren in de overdekte parkeergarages met cameratoezicht. Het kost per dag €32,50. Maar er is een actie: vanaf 4 dagen krijg je korting. Een week kost met die korting bijvoorbeeld slechts €93.
 • Valet Parking is helemaal makkelijk en een van de meest stijlvolle manieren van Schiphol parkeren. Je parkeert de auto tussen vertrek 2 en 3 op de speciale Valet parkeerplaatsen. De loopafstand naar de terminal is zo’n 10 seconden. Gekwalificeerde medewerkers van Schiphol brengen de auto vervolgens naar een afgesloten parkeergarage op het terrein van het vliegveld. Omdat je je retourvlucht hebt doorgegeven bij het reserveren, staat jouw auto voor de deur als je aankomt. Reserveren is dan ook verplicht. Vertrek je al binnen 24 uur, bel dan even met de Schiphol Valet Parking Servicebalie (020 – 406 78 90). De eerste 3 dagen kost €42,50 per dag, daarna kost Schiphol Valet Parking €32,50 per dag.
 • Excellence parking is de meest exclusieve garage op Schiphol Airport. De parkeerplaats ligt direct aan vertrekhal 3. De parkeervakken zijn 3 meter breed en je kunt vanuit de parkeergarage direct doorlopen naar de exclusieve lounge die enkel voor parkeerders toegankelijk is. Gratis koffie en thee, WiFi, sanitaire voorzieningen en vluchtinformatie zijn op deze locatie aanwezig. Loop vanuit de lounge direct door naar de check-in en verspil geen tijd met het lopen van lange afstanden. Deze garage is zeer geschikt om zakenrelaties mee op te halen. Tarief: €42,50 per dag, na 3 dagen €32,50 per dag. Je kunt er ook korter parkeren: dit tarief is €2,50 per 12 minuten met een maximum van het maximale dagtarief. Parkeren met Excellence Parking is parkeren op Schiphol in stijl!

De niet-officiële parkeerplaatsen

Er zijn in de omgeving van Schiphol Airport ook genoeg parkeerplaats-aanbieders te vinden die niet zijn aangesloten bij de Schiphol Group. De meeste Parkings bieden gratis shuttleservice, sommigen bieden zelfs aanbiedingen voor zakelijke reizigers. Waarschuwing: kijk bij parkeren op Schiphol Airport wel goed uit. Er zitten uitstekende bedrijven tussen. Sommige daarvan zijn aangesloten bij grote internationaal opererende parkeerplaats-aanbieders. Er zitten ook enkele malafide bedrijven tussen. Op TV-programma’s zoals Kassa zijn dit soort praktijken enkele malen voorbij gekomen.

Het neemt natuurlijk niet weg dat er heel veel goede bedrijven tussen zitten. Je kunt deze niet officiële parkeerplaatsen hier vergelijken: Parkeren Schiphol Vergelijken. Zoek daar eenvoudig de goedkoopste uit!