Antalya Airport

antalya airportAntalya Airport (IATA afkorting: AYT) (Antalya Havalimani in het Turks) is het grootste vakantievliegveld van Turkije, en is de toegangspoort tot de Turkse Mediterrane kust in het centrale deel van Turkije. Dit gebied staat bekend als de Turkse Rivièra. Ruim 28 miljoen passagiers maakten gebruik van de luchthaven in 2014. Het is daarmee een vrij grote luchthaven, dat in de zomermaanden aan de grenzen zit van haar capaciteit.

Er zijn veel luchtvaartmaatschappijen die vliegen tussen Nederland en Antalya. Dit zijn Transavia, TUI, Corendon Airlines, Corendon Dutch Airlines, Onur Air, Pegasus Airlines, Sky Airlines en Sun Express. Vluchten vertrekken van Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Groningen en Maastricht.

Antalya Airport is modern, en heeft 3 terminals. Twee internationale terminals, en een terminal voor binnenlandse vluchten.

Vliegen naar Antalya

Voor vliegtickets naar Antalya Airport raden wij u Worldticketcenter.nl en CheapTickets.nl aan. Hier vindt u vaak de voordeligste vliegtickets.

antalya airport terminal

In terminal 2 van Antalya Airport

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Antalya: 2196 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 4 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: 1 uur later (GMT +2)
  • Antalya Airport ligt 13 kilometer ten noordoosten van het centrum van Antalya.

Van en naar de luchthaven

Trein

Er rijdt geen trein van en naar de luchthaven.

Bus

Tussen 6:10 uur en 1:10 uur rijden er elke 20 minuten lokale bussen naar het centrum van Antalya. Het vertrekpunt is bij de binnenlandse terminal, de ‘Domestic Terminal’. Een kaartje kost nog geen 2 Euro.

Sommige luchtvaartmaatschappijen rijden hun eigen bussen, aansluitend op de vlucht, naar het centrum van de stad.

De meeste reizigers naar de Turkse Rivièra zullen bij een touroperator geboekt hebben. U wordt dan opgewacht door de reisleiding en naar de bus gebracht.

Taxi

Er zijn meerdere taxibedrijven op de luchthaven. Een 4-persoonstaxi zal circa 27 Euro vragen voor een rit naar Antalya, en voor een minibus betaalt u 32 Euro. Een rit naar Alanya kost meer dan 90 Euro. Spreek een duidelijke vaste prijs af voordat u meereist.

logosc-120x85Autoverhuur Antalya Airport

Auto huren in Antalya? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Antalya Havalimani Dis Hatlar Terminali
07030 Antalya
Turkije


Kaart centreren
De weg vragen