Antalya Airport (IATA afkorting: AYT) (Antalya Havalimani in het Turks) is het grootste vakantievliegveld van Turkije, en is de toegangspoort tot de Turkse Mediterrane kust in het centrale deel van Turkije. Dit gebied staat bekend als de Turkse Rivièra. Meer dan 31 miljoen passagiers maakten gebruik van de luchthaven in 2022. Het is daarmee een van de grootste vliegvelden van Turkije, dat voornamelijk in de zomermaanden aan de grenzen zit van haar capaciteit. Antalya Airport heeft verbindingen met Nederland met Transavia, TUI, Freebird, Pegasus en Corendon.

Er zijn relatief veel luchtvaartmaatschappijen die vliegen tussen Nederland en Antalya. Dit zijn TUI, Corendon Airlines, Corendon Dutch Airlines, Pegasus Airlines en Sun Express. Vluchten vertrekken van alle grote Nederlandse luchthavens: Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Groningen en Maastricht.

Antalya Airport is modern, en heeft 3 terminals. Twee internationale terminals, en een terminal voor binnenlandse vluchten.

Vliegen naar Antalya

Voor vliegtickets naar Antalya Airport raden wij Tix.nl aan. Hier vind je vaak de voordeligste vliegtickets, vaak voordeliger dan bij vliegtuigmaatschappijen en reisbureau’s zelf!

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Antalya: 2196 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 4 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: 1 uur later (GMT +2)
  • Antalya Airport ligt 13 kilometer ten noordoosten van het centrum van Antalya.

Bus

De meeste mensen gaan met een taxi naar het hotel. Toch rijden er ook veel bussen. Buslijn 600 is een goed alternatief, 2x per uur rijdt deze bus vanaf terminal 1 van het vliegveld in iets minder dan een uur naar het busstation van Antalya (noordwesten van de stad Antalya). Het kost ongeveer 5 Turkse Lira per persoon, tickets te koop bij de buschauffeur.

Tram

Sinds 2016 kun je ook met de tram! Er zijn zelfs 2 lijnen: de Heritage Tram en de AntRay Light Rail. De eerste gaat naar via Müzesi naar Zerdalilik, de AntRay Light Rail via Fatih naar Expo. Met de tram naar het centrale tramstation (İsmet Paşa) in de stad Antalya kan in ongeveer 40 minuten, tickets zijn omgerekend omgeveer een euro.

Taxi

Er zijn meerdere taxibedrijven op de luchthaven. Een 4-persoonstaxi zal circa 27 Euro vragen voor een rit naar Antalya, en voor een minibus betaalt u 32 Euro. Een rit naar Alanya kost meer dan 90 Euro. Spreek een duidelijke vaste prijs af voordat u meereist. Als dit geen optie is raden wij aan om een taxi te regelen via Taxi2Airport. De rit is dan vooraf betaald en je bent zeker van een betrouwbare chauffeur, en ook zeker van een taxi bij aankomst!

Autoverhuur Antalya Airport

Auto huren in Antalya? Via EasyTerra autohuur huur je een auto met worry-free label inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Antalya Havalimani Dis Hatlar Terminali
07030 Antalya
Turkije

Antalya Havalimanı, Antalya, Turkije